Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Χαλαρή κοιλιά μετά τη γέννα: Πώς θα καταφέρετε να τη σφίξετε

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μέγεθος της κοιλιάς αλλάζει κι αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα καθώς μεγαλώνει η μήτρα.

Μετά τη γέννα, χρειάζονται περίπου 4 εβδομάδες για να αποκτήσει η μήτρα το κανονικό της μέγεθος ενώ ανάλογα και με το βάρος που έχετε πάρει, η κοιλιά σας δείχνει χαλαρή ή πλαδαρή.

Η χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς που παρατηρείται στις περισσότερες γυναίκες μετά τη γέννα, δεν μπορεί να εξαφανιστεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Απαιτείται σωστή διατροφή, άσκηση και υπομονή. Ειδικότερα:

Κάντε στοχευεμένες ασκήσεις

Ο κύριος στόχος για τη μείωση της χαλαρής κοιλιάς είναι η αναδόμηση όλων των κοιλιακών μυϊκών ομάδων, γι’ αυτό πρέπει να αρχίσετε να ασκείστε με συνέπεια. Συνήθως, χρειάζονται περίπου 20 ημέρες, τουλάχιστον, μετά τον τοκετό για να ξεκινήσετε την άσκηση ( μπορεί και περισσότερο ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση και τον τρόπο γέννησης).

Εκτός από την εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων που εστιάζουν στην κοιλιά, μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες για την αποκατάσταση των κοιλιακών μυών . Για παράδειγμα, περπάτημα, χορό και κολύμπι.

Να θυμάστε πάντα ότι η ένταση της δραστηριότητας πρέπει να είναι μέτρια και οι ασκήσεις να έχουν προταθεί από επαγγελματία γυμναστή.

diatrofi meta ton toketo

Ακολουθείστε μια υγιεινή διατροφή

Η περίοδος μετά τον τοκετό συμπίπτει με την έναρξη του θηλασμού. Επομένως, πρέπει να τρέφεστε σωστά προκειμένου να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για εσάς και το μωρό σας.Ακόμα κι αν θέλετε να μειώσετε την πλαδαρή κοιλιά, δεν πρέπει να παρασυρθείτε από κανενός είδους «θαυματουργή δίαιτα» καθώς μπορεί να σας προκαλέσει διατροφικές ανισορροπίες.

Αντ’ αυτού προσπαθήστε να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής καταναλώνοντας πολλά φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.Εάν δεν είστε ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα, απευθυνθείτε σε διατροφολόγο.

Ενυδατωθείτε

Εκτός από τη χαλάρωση των μυών και την απώλεια ελαστικότητας, η κατακράτηση υγρών μπορεί να δείχνει την κοιλιά σας πρησμένη. Αυτή η κατακράτηση υγρών οφείλεται σε συσσωρευμένες τοξίνες, ειδικά στην κοιλιά και τα πόδια.Για να αποβάλλετε τις τοξίνες μέσω των ούρων και να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών στο σώμα σας, καταναλώστε πολλά υγρά.

nero

Βοηθά η ζώνη αδυνατίσματος;

Μία από τις πιο κοινές συστάσεις για τη μείωση της πλαδαρής κοιλιάς μετά την εγκυμοσύνη είναι η χρήση ζώνης. 

Οι ζώνες μπορεί να έχουν ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα όταν φοριούνται κάτω από τα ρούχα, ωστόσο, εμποδίζουν τη διαδικασία αποκατάστασης των κοιλιακών μυών. Επίσης, η συνεχής πίεση δεν βοηθά καθόλου στην ενίσχυση των μυών. Απεναντίας, μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί στο δέρμα λόγω ιδρώτα και ζέστης.

Επομένως, τη ζώνη, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για τη μείωση της χαλαρότητας μόνο εάν ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή και σας τη συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.

Πηγή: youaremom.com


Πηγή