Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Χουρμάδες: Ποια τα οφέλη στην υγεία και ανάπτυξη των παιδιών;

Οι χουρμάδες είναι οι καρποί της χουρμαδιάς, ενός δέντρου που ευδοκιμεί στα τροπικά και υποτροπικά κλίματα. Οι αποξηραμένοι χουρμάδες δε, είναι από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα και τα οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι πολλά.

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τα οφέλη τους στη διατροφή των παιδιών.

Είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά
Οι χουρμάδες περιέχουν πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών. Μεταξύ αυτών, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο.

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου
Τα συγκεκριμένα φρούτα θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικά και για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Τα παιδιά συχνά αντιμετωπίζουν εντερικά προβλήματα και οι χουρμάδες είναι συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους.

Δυναμώνουν τα δόντια
Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε ασβέστιο και συμβάλλουν στην υγεία και ενδυνάμωση των δοντιών. Επιπλέον, κάνουν καλό και στα ούλα.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Οι χουρμάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη θωράκιση του οργανισμού.

Προλαμβάνουν την αναιμία
Εκτός από βιταμίνη C, οι χουρμάδες είναι πλούσιοι και σε σίδηρο. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητά τους σε γλυκόζη και φυσικά σάκχαρα δίνει ενέργεια και δύναμη στο παιδί, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την αίσθηση της κούρασης και την αδυναμία.

Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία
Οι χουρμάδες είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία έχει συσχετιστεί με την βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα και θερμίδες, οι χουρμάδες πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Δύο χουρμάδες καθημερινά είναι αρκετοί για να αποκομίσουν τα παιδιά όλα τα οφέλη για την υγεία τους.

Πηγή: nakhildates.com


Πηγή