Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Χουρμάδες στην εγκυμοσύνη: Μάθετε τα εκπληκτικά οφέλη

Η ισορροπημένη διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και την υγεία της μέλλουσας μητέρας.

Από τις πιο ωφέλιμες τροφές είναι τα αποξηραμένα φρούτα τα οποία είναι και μία εξαιρετική επιλογή για σνακ ή όταν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό. Από τα πιο δημοφιλή αποξηραμένα φρούτα είναι οι χουρμάδες. Είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Ποια είναι όμως συγκεκριμένα τα οφέλη τους την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Βοηθούν στον τοκετό

Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση χουρμάδων τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μπορούν να συμβάλλουν θετικά στον τοκετό, καθώς φαίνεται να βοηθάει στην ωρίμανση του τραχήλου της μήτρας, η οποία μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του τοκετού.

Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου

Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, η οποίες βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Είναι πλούσιοι σε φολικό οξύ

Η επαρκής πρόσληψη φολικού οξέος συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου και προλαμβάνει συγγενείς ανωμαλίες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη σε φολικό οξύ τoυς πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης είναι 400 μικρογραμμάρια. Από τον τέταρτο μήνα κι έπειτα, η ποσότητα αυτή αυξάνεται στα 500 μικρογραμμάρια.

Είναι πλούσιοι σε σίδηρο και προστατεύουν από την αναιμία

Οι χουρμάδες προσφέρουν στον οργανισμό όλη την απαραίτητη ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται η έγκυος την περίοδο της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, οι χουρμάδες περιέχουν βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσποιητικό.

Ανακουφίζουν από τις κράμπες

Οι χουρμάδες περιέχουν κάλιο το οποίο μειώνει τις κράμπες που ταλαιπωρούν αρκετές έγκυες ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, το κάλιο διατηρεί σταθερή την αρτηριακή πίεση.

Συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών και δοντιών του μωρού

Εκτός όσων αναφέρουμε παραπάνω, οι χουρμάδες περιέχουν και μαγνήσιο το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη οστών και δοντιών.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή