Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Χρήσιμες συμβουλές για τις εργαζόμενες μητέρες

Σταματήστε να τα κάνετε όλα!

Θέλετε να έχετε ένα σπίτι στην εντέλεια, να είστε άψογες στην εργασία σας, στην οικογένειά σας, να είστε εντάξει με τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις, να είστε πάντα προσεγμένες και κοκέτες, και είναι λογικό να τα θέλετε όλα αυτά.

Όμως δεν είστε οι βιονικές γυναίκες, αν μια μέρα φύγετε από το σπίτι και δεν προλάβετε να πλύνετε τα πιάτα, δεν πειράζει. Σας υπόσχομαι ότι δεν θα έρθει καμιά επιθεώρηση την ώρα που είστε στο γραφείο να τεστάρει αν είναι καθαρός ο νεροχύτης σας!

Να είστε επιεικείς με τους εαυτού σας, και να ζητάτε βοήθεια όποτε το έχετε ανάγκη!

Είναι απόλυτα υγιές να χρειάζεστε αρωγή και να μην νιώθετε λιγότερο ικανές μαμάδες ή γυναίκες, αν δεν προλαβαίνετε να είστε σε όλα τέλεια. Κανείς δεν είναι και δεν θα είχε και νόημα να είναι.

Δημιουργήστε «φροντιστικές συνήθειες»

Υπάρχει δύναμη σε μια ρουτίνα. Θεωρώ ότι οι ρουτίνες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα προγράμματα! Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πιο φυσικά και λιγότερο άκαμπτα, και όταν τελικά κατακτήσεις μια νέα ρουτίνα είναι κάτι όμορφο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μυϊκή μνήμη αρχίζει να κυριαρχεί και η ρουτίνα σας συμβαίνει είτε το σκέφτεστε είτε όχι.

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που οδηγήσατε σπίτι από το γραφείο. Σκεφτήκατε συνειδητά όλες τις στροφές που κάνατε στην πορεία; Σε καμία περίπτωση, μάλλον ένιωθες σαν να τηλεμεταφέρεσαι κατευθείαν στο σπίτι μερικές μέρες.

Οι ρουτίνες είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικές για τα παιδιά. Χρειάζεται λίγη δουλειά, στην αρχή, για να εκπαιδεύσουν το σώμα τους για να κάνουν μια εργασία, αλλά μόλις το καταφέρουν…όλα θα είναι παιχνιδάκι!

Όσον αφορά τη ρουτίνα του νοικοκυριού, δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα όπου κάνετε συγκεκριμένες εργασίες σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας. Κάνετε αυτές τις εργασίες την καθορισμένη ημέρα κάθε εβδομάδα μέχρι να γίνει συνήθεια.

Ετοιμάστε γεύματα έγκαιρα

Μπορείτε να παρασκευάσετε τα γεύματα τις εβδομάδας το Σαββατοκύριακο, και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη, έτσι θα γλυτώσετε πολύτιμο χρόνο μέσα στην εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια για να διατηρήσετε το σπίτι σας μυρωδάτο

Τα αρώματα είναι σημαντικά για την αίσθηση φρεσκάδας ενός σπιτιού! Αυτός είναι ο λόγος που τα αρωματικά κεριά και αποσμητικά χώρου είναι τόσο δημοφιλή.

Οι άνθρωποι αγαπούν τις μυρωδιές που τους μεταφέρουν σε άλλο μέρος… την παιδική τους ηλικία, τις διακοπές, τις αγαπημένες τους στιγμές.

Αλλά τα τεχνητά αποσμητικά χώρου είναι γεμάτα με σκληρές χημικές ουσίες που προσθέτουν περιττές τοξίνες στα σπίτια μας. Γι’ αυτό το λόγο τα αιθέρια έλαια είναι η ιδανική λύση.

Με πληροφορίες από: familyfelicity.com


Πηγή