Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Χριστουγεννιάτικα smoothies για όλη την οικογένεια (vids)

Τα smoothies είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.

Aποτελούν μία πολύ θρεπτική λύση για πρωινό καθώς τα βασικά υλικά τους είναι φρούτα ή λαχανικά, παρέχοντας πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Παράλληλα όμως μπορεί να είναι κι ένα πολύ θρεπτικό ενδιάμεσο γεύμα.

Οι επιλογές ως προς τη γεύση ( και τις θερμίδες) είναι πραγματικά πολλές όπως και οι συνδυασμοί των υλικών. Συνήθως ένα smoothie έχει μια υγρή βάση όπως νερό, χυμό φρούτων , γάλα και μερικές φορές γαλακακτομομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι, τυρί ακόμα και παγωτό. Ανάλογα με το πόσο …ενισχυμένο το θέλετε προσθέτετε και τα αντίστοιχα υλικά. Αν για παράδειγμα σας αρέσει ένα smoothie πλούσιο σε πρωτεΐνες μπορείτε να προσθέσετε στο ρόφημά σας, βούτυρο από αμύγδαλο, κάσιους, φυστίκι ή άλλους ξηρούς καρπούς. Θα χαρίσουν μία μοναδική κρεμώδη και παχύρρευστη υφή και θα τα κάνουν ακόμη πιο γευστικά.

Όμως και οι σπόροι chia που θεωρούνται πλούσιοι σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά οξέα, διεκδικούν μια θέση στη διατροφή μας. Είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και μαγνησίου και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς, ενώ μειώνουν τη δυσκοιλιότητα και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αυτές τις μέρες λοιπόν είναι ευκαιρία να γευτείτε ένα smoothie της αρεσκείας σας. Για την ακρίβεια, φτιάξτε smoothies για όλη την οικογένεια και απολαύστε τα μαζί. Στην προετοιμασία ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν. Θα το διασκεδάσουν περισσότερο απ΄ότι φαντάζεστε. 

Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για smoothies εμπνευσμένα από τις γιορτές:

Smoothie με μήλο και κανέλα 

 
Smoothie με μπανάνα και μέλι 
 
 
Smoothie με λαχανικά
 
 
Smoothie με τζίντζερ και αγγούρι 
 
 

Πηγή