Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Χτενίζεστε σωστά; Διαβάστε αυτά τα tips!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών χτενιζόμαστε λάθος.

Το βασικό λάθος που κάνουμε όλες όσες έχουμε ίσια μαλλιά είναι ότι τα χτενίζουμε όσο είναι βρεγμένα. Όταν τα μαλλιά μας είναι υγρά, είναι πιο ευάλωτα και οι hair experts αναφέρουν ότι μία λάθος κίνηση με τη βούρτσα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις άκρες.

Από την άλλη, τα σγουρά μαλλιά δεν πρέπει να χτενίζονται όταν είναι στεγνά. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας, για να σπάτε τους κόμπους που πιθανότατα έχουν δημιουργηθεί από το μπάνιο.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλες με το βούρτσισμα όμως είναι ένα. Οι τρίχες μας έχουν διάρκεια ζωής περίπου 7 χρόνια και καθημερινά χάνουμε περίπου 120 από αυτές. Αν δεν τα βουρτσίζουμε σε καθημερινά βάση με σωστό τρόπο, δεν τους δίνουμε αέρα να ανοίξουν έτσι ώστε να υπάρξει δίοδος, για τη δημιουργία νέων μαλλιών.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε αν πρέπει να χτενιστείτε ή δεν είστε σίγουρες αν το κάνετε σωστά, θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές:

Καλό θα ήταν, να χτενίζετε τα μαλλιά σας 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, για να πέφτουν οι νεκρές τρίχες. Αυτό θα βοηθήσει πολύ να αναπτυχθεί η τρίχα και να φύγουν οι τρίχες που πλέον δε χρειάζονται, για να πάρουν τη θέση τους άλλες.
Για το χτένισμα, ειδικά όσες έχετε σγουρά και μέτρια ή μακριά μαλλια, καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιείτε πηρούνα και όχι βούρτσα για να μην σπάνε οι τρίχες.
Μετά το λούσιμο, στεγνώστε καλά τα μαλλιά σας με μία πετσέτα, ταμποναριστά, για να αποφύγετε το φριζάρισμα.
Αν έχετε λεπτά και άτονα μαλλιά αυτό που χρειάζεστε είναι έξτρα όγκος: Στεγνώστε με το πιστολάκι αρχικά τις ρίζες των μαλλιών και για πιο άμεσο αποτέλεσμα συνεχίστε τη διαδικασία γυρίζοντας το κεφάλι ανάποδα. 
Αφού τα στεγνώσετε χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με βάση τη σιλικόνη που προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα και αρχίστε να φορμάρετε τα μαλλιά σας
Ρίξτε κρύο αέρα, μετά το ίσιωμα, με το πιστολάκι, για να μη φριζάρουν και ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σας.

Να θυμάστε ότι χτενιζόμαστε πάντα απαλά και με ήρεμες κινήσεις.


Πηγή