Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Όλα όσα έμαθα από τις πρώτες μου διακοπές με τα παιδιά στο νησί

Ήταν μία από εκείνες τις εμπειρίες που -χωρίς να το ξέρεις τη δεδομένη στιγμή- τελικά λειτουργούν ως οδηγός για όλες τις επόμενες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Η θαρραλέα επιλογή του προορισμού πάρθηκε αφότου είχαμε ξεκαθαρίσει με τον σύζυγο πως κανένας από τους δύο δεν ήθελε να περάσει την άδειά του παρέα με τους γονείς μου για μία ακόμη χρονιά. Έτσι λοιπόν πέρυσι, τέτοιες μέρες περίπου, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη μαγευτική Πάρο, ένα νησί που στο παρελθόν είχα επισκεφθεί άλλες δύο φορές, κάτι το οποίο με έκανε να αισθάνομαι μία μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά.

Αποχαιρετώντας και αφήνοντας πίσω μας το λιμάνι του Πειραιά, «ανοίγοντας» πανιά για τις πρώτες μας διακοπές «αποκλειστικά» παρέα με τα μικρά μας, κανένας από τους δύο, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος, δεν περίμενε τι έμελλε να συμβεί. Πιο συγκεκριμένα, κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να πιστέψει πως το εξοχικό του παππού, θα γινόταν τελικά το «καταφύγιο» που θα αναπολούσαμε από τη δεύτερη κιόλας ημέρα της διαμονής μας στην Πάρο, ενώ το Hansaplast kit πριποίησης πληγών που υπήρχε στο «φαρμακείο» των διακοπών, η… σωτήρια λέμβος που «έσωσε» τις διακοπές μας από βέβαιο… ναυάγιο!

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

Το αμέσως επόμενο πρωί από την άφιξή μας, ξεκινώντας για την παραλία, όλα κυλούσαν απροσδόκητα καλά. Τα τζιτζίκια τιτίβιζαν, ο ένας μου γιος γελούσε με τον άλλο, το εταιρικό τηλέφωνο του συζύγου δεν είχε χτυπήσει, έπρεπε να υποψιαστώ πως η γαλήνη δεν θα κρατούσε για πολύ. Έτσι και έγινε, μία ώρα μετά και ενώ μάταια προσπαθούσα να χαλαρώσω κάτω από την ομπρέλα (δεν το βάζω εύκολα κάτω), ο ένας μου γιος επέμενε πως η θάλασσα έχει τσούχτρες εννοώντας τα φύκια, ο άλλος είχε «σηκώσει» όλη την παραλία στο πόδι από το κλάμα γιατί πεινούσε και νύσταζε, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι μας κοιτούσε «στραβά» και ο σύζυγος είχε πιάσει ψιλή κουβέντα με έναν γνωστό από το γραφείο που πέτυχε τυχαία στο beach bar, καθυστερώντας και τον καφέ μου και την τυρόπιτα του μικρού. Σε λιγότερο από δύο ώρες, το γλυκό «τραγούδι» των τζιτζικιών είχε πια αντικατασταθεί από ένταση και χωρίς λόγο γκρίνια. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, «κατάπια» και την ειρωνεία της μαμάς μου στο ακουστικό, «δεν ήθελες να έρθετε στη Χαλκίδα», όταν την πήρα να τη ρωτήσω τι να βάλω στην πλάτη του μεγάλου που είχε γίνει κατακόκκινη από τον ήλιο.

 

Να το κάνω «μάκια» να περάσει ή μήπως… όχι;

Τρίτη μέρα στην ειδυλλιακή Πάρο και παρότι έχουμε ξεπεράσει κάπως τη χθεσινά συμβάντα, βάζουμε «μπρος» οικογενειακώς για τις Κολυμπήρθες, μία παραλία με άμμο αλλά και βραχώδεις όγκους που ο μεγάλος μου γιός αποφάσισε για όσο θα είμαστε εκεί να τους… κατακτήσει έναν έναν, σκαρφαλώνοντας και τσαλαβουτώντας από την επιφάνειά τους κατευθείαν στη θάλασσα. Όσο ο μικρός κατακτητής έκανε τα κόλπα του, εγώ παρακολουθούσα τον μικρό να κερδίζει τον μπαμπά του στο τάβλι. Άξαφνα, μία κραυγή ακούστηκε σχεδόν από το υπερπέραν. Ο κατακτητής είχε χάσει «έδαφος» και βρισκόταν μισός μέσα στο νερό, μισός έξω, με τα δύο του γόνατα να σχηματίζουν μία κόκκινη… λιμνούλα περιμετρικά. Πριν χάσω την ψυχραιμία μου, ο σύζυγος είχε προλάβει, είχε αρπάξει τον μικρό και τον είχε φέρει αγκαλιά στην ξαπλώστρα. Για καλή μου τύχη η χθεσινή κακοτυχία με είχε προϊδεάσει και μερίμνησα να βάλω στην τσάντα θαλάσσης το σωτήριο Hansaplast kit περιποίησης πληγών. Τρεις κινήσεις και ένα παγωτό χωνάκι αργότερα, το συμβάν είχε καταφέρει να περάσει στα «ψιλά» γράμματα και εμείς να φτιάχνουμε ανέμελοι κάστρα στην άμμο.

Mommy’s summer essential

hansaplast 16

Μπορεί να «έχασα» δέκα χρόνια από τη ζωή μου με αυτό το χτύπημα, αρκούσαν όμως δύο μόλις λεπτά για να περιποιηθώ με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές που υπήρχαν στα πόδια του παιδιού, ώστε να μην προκληθεί κάποια επιπλέον μόλυνση. Πρώτο μου βήμα ήταν να καθαρίσω επιμελώς και εντελώς ανώδυνα με το ειδικά σχεδιασμένο Σπρέι Καθαρισμού τις περιοχές στις οποίες ο μικρός είχε τραυματιστεί. Στην συνέχεια, για να διασφαλίζω πως θα «γλιτώσουμε» την οποιαδήποτε επικίνδυνη μόλυνση, τοποθέτησα ένα από τα πολύχρωμα παιδικά Hansaplast που έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνουν ποτέ από την τσάντα μου. Το τρίτο και πιο σημαντικό βήμα βέβαια, ήρθε τη στιγμή που ο μικρός μου παραπονέθηκε πως το κακάδι που προκάλεσε η πληγή θα υπάρχει για πολύ καιρό μέχρι να «γιάνει» τελείως και τότε θα αφήσει ένα απαίσιο, όπως το χαρακτήρισε, σημάδι. Του εξήγησα πως χάρη στη «θαυματουργή» Hansaplast Κρέμα Επούλωσης πληγών, η οποία επιταχύνει έως και δύο φορές τη διαδικασία της «θρέψης», όχι μόνο η πληγή θα έχει εξαφανιστεί πριν καν προλάβουμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα, αλλά δεν θα αφήσει ούτε «ίχνος» στο πέρασμά της.

Extra tip: Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η συγκεκριμένη κρέμα είναι απαλλαγμένη από αρώματα, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά, ζωικά παράγωγα και απολύτως κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος. Η εφαρμογή της σχηματίζει μία προστατική μεμβράνη, η οποία παρέχει στο τραύμα τις κατάλληλες συνθήκες και την απαραίτητη υγρασία, ώστε να κλείσει ακόμη γρηγορότερα.

 hansaplast 17

Κλείνοντας αυτή τη γεμάτη… ευτράπελα ιστορία, αυτό που θέλω να σου επισημάνω είναι πως οι οικογενειακές διακοπές μακριά από τη «βολή» σου, δηλαδή κάποιο εξοχικό ή την υπόλοιπη οικογένεια, μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν περισσότερο από ότι θα σε ξεκουράσουν. Αν φροντίσεις όμως από νωρίς να έχεις προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορείς για παν ενδεχόμενο, όπως είναι ένα ηλιακό έγκαυμα ή κάποιο ατύχημα όπως το παραπάνω, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις κάθε αναποδιά. Σε κάθε περίπτωση οπλίσου με… υπομονή και καλή διάθεση, ενώ μην ξεχνάς πως το Hansaplast kit περιποίησης πληγών είναι η προσθήκη που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στο φαρμακείο όχι μόνο των διακοπών, αλλά και του σπιτιού σου.


Πηγή