Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα ενός μωρού 3 μηνών

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και αυτό ένας γονιός το διαπιστώνει ήδη από τους πρώτους μήνες μετά τον ερχομό του μωρού.

Ένα μωρό τριών μηνών κλαίει λιγότερο από ένα νεογέννητο, είναι πιο “προβλέψιμο” στις απαιτήσεις και τη συμπεριφορά του και επιτέλους αποκτά μία ρουτίνα ύπνου. Πλέον κάνει συνειδητές εκφράσεις και η συγκεκριμένη ηλικία θα σας χαρίσει μοναδικές αναμνήσεις. Τι μπορείτε να γνωρίζετε για τη φροντίδα ενός μωρού τριών μηνών;

Συνεχίστε τον θηλασμό

Το μητρικό γάλα εξακολουθεί να είναι η καλύτερη τροφή για το μωρό σας και είναι σημαντικό σε αυτήν την ηλικία να εξακολουθήσει να προσλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη.

Εάν έχετε επιστρέψει στη δουλειά σας, μπορείτε να με τη βοήθεια ενός θήλαστρου να βγάλετε μητρικό γάλα και να το αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι και για 48 ώρες.

Βοηθήστε το μωρό να συνηθίσει τη ρουτίνα ύπνου του

Ένα μωρό τριών μηνών κοιμάται περίπου πέντε με έξι ώρες συνεχόμενα. Μπορείτε να το βάζετε για ύπνο στην κούνια του και να του αφήνετε χρόνο για να κοιμηθεί μόνο του.

Επικοινωνήστε με το μωρό σας

Σε αυτήν την ηλικία τα μωρά είναι πολύ πιο εκφραστικά από ότι πριν. Αξιοποιήστε ήχους και τραγούδια για να του τραβήξετε την προσοχή, κάντε του εκφράσεις και βάλτε στα χεράκια του παιχνίδια για να τα επεξεργαστεί.

Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Το μωρό σας πλέον μπορεί να πιάσει πράγματα και να τα βάλει απευθείας στο στόμα του στην προσπάθειά του να εξερευνήσει ό,τι αντιλαμβάνεται γύρω του. Επιλέξετε τα παιχνίδια που θα του δώσετε με προσοχή καθώς και τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω του.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή