Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Όποιος είπε ότι οι μαμάδες τα ξέρουν όλα έκανε λάθος

Από τη μέρα που έμεινα έγκυος μέχρι και τη μέρα που γέννησα την κόρη μου, άκουγα από άλλες μαμάδες αλλά και συγγενείς… «Μην αγχώνεσαι το μητρικό ένστικτο θα σε οδηγήσει!».

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Το μητρικό ένστικτο δεν σε οδηγεί… σε κάνει ευάλωτη, σε κάνει να τρελαίνεσαι από αγάπη για το μικρό σου πλασματάκι αλλά δεν σε οδηγεί. Σε δύσκολες περιπτώσεις και καταστάσεις το ένστικτο απλά γίνεται αγάπη και αγκαλιά και τίποτε περισσότερο. Χθες, η μικρή μου διάβασε και ξάπλωσε να κοιμηθεί, όπως κάνει κάθε βράδυ.

Περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα, ξύπνησα και πήγα να της δώσω ένα φιλί. Το κεφάλι της έκαιγε και με δυσκολία ανάσαινε. Αμέσως έτρεξα να βρω το θερμόμετρο μέσα στο σκοτάδι. «Μα που είναι το ρημάδι; Κάπου εδώ θυμάμαι ότι ήταν!», σκεφτόμουν τη στιγμή που είχα ανοίξει το συρτάρι στο γραφείο μου και ψαχούλευα ανάμεσα σε στυλό και διάφορα χαρτιά να βρω το θερμόμετρο που δεν το χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας. Βλέπεται το παιδί μου έχει να αρρωστήσει περίπου ένα 14μηνο.

Και ενώ είχα μια μετωπική σύγκρουση με την τραπεζαρία και τον καναπέ, έφτασα στο δωμάτιό της. Τοποθετώ το θερμόμετρο με προσοχή, (βλέπετε είμαι πατροπαράδοτη και χρησιμοποιώ μόνο με τον υδράργυρο) και περίμενα με το ρολόι αγκαλιά. Μόλις πέρασαν τα τρία λεπτά, η θερμοκρασία μου έκοψε τα πόδια. 39,8!!! «Θεέ μου… Το παιδί μου είναι άρρωστο… Τι να κάνω;», έλεγα από μέσα μου νιώθοντας τον πανικό…

Δείχνοντας ψυχραιμία μπροστά στο παιδί μου, πήγα στην κουζίνα, έβγαλα το Depon και άρχισα να σκέφτομαι. «Πόσα κιλά είναι; Πόσο πρέπει να της δώσω; 20 κιλά 10 ml;». Τελικά, της έδωσα το σιρόπι και έκατσα στο πλάι της να της αλλάζω τη μία βρεγμένη κομπρέσα με δροσερό νερό μετά την άλλη.

Κάποια στιγμή, διαμαρτυρήθηκε και για τον λαιμό της. «Να τα… Συμπληρώθηκε ο πυρετός μας. Έκανε ένα ωραίο ντουετάκι με τον άσπρο λαιμό της. Καταπληκτικά!», ξανασκέφτηκα και άρχισα να αναρωτιέμαι τι να κάνω ώστε να αναρρώσει γρήγορα.

Αν λοιπόν το μητρικό μου ένστικτο λειτουργούσε, τώρα θα ήξερα τι να κάνω για να μην ταλαιπωρείται το κορίτσι μου. Όμως τίποτε. Το μόνο που μου λέει είναι να ψάξω στο διαδίκτυο για να βρω τι φαγητό να της φτιάξω και σπιτικά γιατροσόφια για να γίνει γρήγορα καλά.

Ναι, ναι ξέρω τι θα πείτε. Την πήρα την παιδίατρο. Πρωί πρωί μάλιστα. 06.45 της είπα την πιο γλυκιά καλημέρα του κόσμου. Με ενημέρωσε ότι πρόκειται για ιωσούλα που θα κάνει τον κύκλο της. Μου είπε να της δίνω αντιπυρετικό όταν ξεπερνά το 38,5 και να πίνει πολλά υγρά.

Αυτά τα κάνω. Αλλά το άγχος μου και η αγωνία μου δεν με αφήνει. Οπότε, αν έχετε κανέναν καλό γιατροσόφι για τον πονόλαιμο ή ξέρετε κάποιο κολπάκι πέρα από το αντιπυρετικό για να πέσει ο πυρετός της, θα το εκτιμούσα πολύ αν μου το λέγατε. (στείλτε μου μήνυμα εδώ)

Τι να κάνουμε όμως, θα το περάσουμε και αυτό. Ούτε το πρώτο παιδί είναι που αρρωσταίνει αλλά ούτε και το τελευταίο. Περαστικά μας λοιπόν και περαστικά σε όλα τα παιδάκια που βρίσκονται στο σπίτι τους κρεβατωμένα. 


Πηγή