Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Όσα δεν γνώριζες για την εγκυμοσύνη σου και ανακάλυψες στην πορεία

Η είδηση της εγκυμοσύνης προκαλεί απέραντη χαρά και ευτυχία. Όλα τα τα υπόλοιπα συναισθήματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Η Blogger Sarah Warman, διανύοντας το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της και μετά από μία αποβολή, αποφάσισε να καταγράψει τα άγνωστα συναισθήματα που βίωσε από την αρχή της κύησης και δεν είχε  συνειδητοποιήσει ευθύς εξαρχής.

1. Ανάμεικτα συναισθήματα
Τα νέα της εγκυμοσύνης συνήθως συνοδεύονται από δεκάδες, “Συγχαρητήρια!” και ευχές ότι όλα θα πάνε καλά. Όμως ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι μέχρι το τέλος δεν θα υπάρξουν δυσάρεστα απρόοπτα; Γι΄ αυτό αν δεν νοιώθεις έτοιμη να μοιραστείς ακόμα την εγκυμοσύνη σου, μην το κάνεις.
2. Άγχος πριν από την επίσκεψη στο γιατρό
Ειδικά όταν έχει προηγηθεί αποβολή ή δυσκολία στη σύλληψη, η επίσκεψη στο γυναικολόγο δημιουργεί ένα επιπρόσθετο άγχος. Θα είναι όλα καλά ή θα υπάρξουν απρόοπτα; Μέχρι και τη γέννηση του παιδιού, το άγχος δεν σε εγκαταλείπει ποτέ.
3. Απλά πράγματα όπως τα ψώνια, γίνονται πιο δύσκολα
Παρότι η γκάμα των προϊόντων και τα ρούχα που απευθύνονται σε εγκύους είναι τεράστια, η επιλογή δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαντάζει. Ρούχα που σου φαίνονται κελεμπίες και παπούτσια που δεν είναι ποτέ άνετα, είναι τα πιο συνήθη προβλήματα.
4. Κάθε ξαφνικός πόνος σου σπέρνει τον πανικό
Η εγκυμοσύνη είναι γεμάτη ενοχλήσεις και πονάκια. Πώς όμως μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι η αρχή μίας απώλειας; Ο,τι δεν σηματοδοτούν μία αρνητική εξέλιξη; Ακόμα και όταν ο γιατρός είναι καθησυχαστικός, αρκεί η επόμενη ενόχληση για να σε κάνει να νοιώσεις άγχος.
5. Εφιάλτες
Τα όνειρά σου πολλές φορές είναι πλέον ταραγμένα. Πετάγεσαι μέσα στη νύχτα και αναρωτιέσαι που βρίσκεσαι και τι συμβαίνει. Ακόμα και όταν η εγκυμοσύνη σου είναι ομαλή, οι ενδόμυχοι φόβοι σου μπορεί να μεταφερθούν στα όνειρά σου.
6. Μοναξιά
Οι περισσότερες εγκυμονούσε συχνά νοιώθουν μοναξιά. Ο,τι βιώνουν μία κατάσταση που δεν μπορούν να τη μοιραστούν καθώς κανείς δεν μπορεί να τους καταλάβει. Σας βεβαιώνω ότι είναι παροδικό και ναι, δεν πρέπει να αισθάνεσαι μόνη σου. Μίλα και μοιράσου με τους δικούς σου ανθρώπους τα αισθήματά σου.


Πηγή