Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Όταν ένα ψυγείο αρκεί, για να αναβαθμίσει τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας

Πώς να πείσεις ένα μικρό παιδί ότι το ολόφρεσκό φρούτο που βγάζεις από το ψυγείο είναι καλύτερο από εκείνο το σνακ με τη σοκολάτα που του έφερε η γιαγιά του ή είδε στο κυλικείο του σχολείου;

Στη δική μου περίπτωση, το να μπορέσω να βοηθήσω την οικογένειά μου να αποκτήσει περισσότερο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ήταν ο βασικός στόχος του 2020. Και αυτό διότι αγχωνόμουν στη σκέψη και μόνο πως σε λίγα χρόνια από σήμερα, τα παιδιά μου θα αδυνατούσαν να κάνουν από μόνα τους περισσότερο υγιεινές και ισορροπημένες διατροφικές επιλογές.

Αυτό που διαπίστωσα, λοιπόν, στην προσπάθειά μου να βάλω μία πιο natural «νότα» στα πιάτα και την καθημερινότητα της οικογένειάς μου, ήταν πως το εν λόγω εγχείρημα αποδείχθηκε λιγότερο απαιτητικό από ό,τι φανταζόμουν. Χρειάστηκαν τρία απλά βήματα για να βάλω λίγη φρεσκάδα στο μενού της οικογένειάς μου και στη λίστα που ακολουθεί έχεις την ευκαιρία να τα δεις, να τα μελετήσεις και να τα ακολουθήσεις, ένα προς ένα.

Επιμένοντας στη φρέσκια πρώτη ύλη

Το πρώτο βήμα που έκανα στην προσπάθειά μου να βοηθήσω την οικογένειά μου να βελτιώσει τις διατροφικές της συνήθειες ήταν το να δώσω έμφαση στη φρεσκάδα των προϊόντων που αγοράζω. Όσο πιο φρέσκα, τόσο πιο καλά για τον οργανισμό μας και φυσικά, θελκτικά. Σταμάτησα να αγοράζω από το σούπερ μάρκετ πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και γέμισα τον LG NatureFRESHTM ψυγειοκαταψύκτη μου με φρούτα και λαχανικά. Με λίγα λόγια, δηλαδή, έκανα το ψυγείο μου να θυμίζει… αγρόκτημα!

Φαντασία και πολυχρωμία

Το πώς έπεισα τα παιδιά μου να αρχίσουν να θέλουν να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είναι άλλη υπόθεση. Εδώ χρειάστηκε να επιστρατεύσω τη φαντασία μου και μεταξύ άλλων, να κάνω μια χαλαρή αλλά σημαντική συζήτηση με τα μικρά μου. Τους εξήγησα ότι… είμαστε ό,τι τρώμε και πώς ένα τρόφιμο που δεν περιέχει θρεπτικά συστατικά, δεν κάνει καλό στην υγεία τους. Ταυτόχρονα όμως, φρόντισα να υπάρχουν πάντα στον ψυγειοκαταψύκτη μου ολόφρεσκα και πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά και να δημιουργώ με αυτά όμορφα, ευφάνταστα και γεμάτα χρώμα υγιεινά σνακ -με λίγη βοήθεια από το YouTube, φυσικά!

lg3

Η σημασία της εμφάνισης των τροφίμων και του καλού ψυγειοκαταψύκτη

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα παιδιά και τη διατροφή τους, μην ξεχνάς ότι η πρώτη εικόνα έχει πάντα τεράστια σημασία. Τα παιδιά θέλουν να βλέπουν κάτι όμορφο, ζωντανό, φρέσκο, χρωματιστό και παιχνιδιάρικο στο πιάτο τους. Όσο για τη γεύση, ακόμη και αν είναι μικρά, σίγουρα μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα φρέσκο και λιγότερο φρέσκο τρόφιμο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που φέτος αποφάσισα να πάρω τη μεγάλη απόφαση να αλλάξω το ψυγείο μου. Το παλιό μου ψυγείο δεν εξυπηρετούσε τις νέες μου ανάγκες, για αυτό και αποφάσισα να κάνω λίγο πιο tech την κουζίνα μου, επιλέγοντας έναν σύγχρονο ψυγειοκαταψύκτη με τεχνολογίες που συμβάλλουν στη διατήρηση της εμφάνισης και της γεύσης των τροφίμων. Ο νέος LG Linear ψυγειοκαταψύκτης μου με την τεχνολογία NatureFRESH™ διατηρεί τα τρόφιμα στο ψυγείο μου για περισσότερο διάστημα και με βοηθά να δημιουργώ κάθε μέρα nature fresh πιάτα και σνακ.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που το ψυγείο σου έχει παλιώσει ή απλώς δεν μπορεί να κάνει για εσένα αυτό το «κάτι παραπάνω», τότε ίσως χρειάζεται να κάνεις και εσύ μια νέα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένη επιλογή για την κουζίνα σου. Ακόμη και εγώ που δεν πίστευα πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει ή να αναβαθμίσει η τεχνολογία την καθημερινότητά μου, πλέον αντιλαμβάνομαι τη σημασία που μία εξελιγμένη συσκευή, όπως ένας ψυγειοκαταψύκτης, μπορεί να έχει.

Τα καλά νέα είναι πως αν θέλεις να αποκτήσεις και εσύ τον LG Linear ψυγειοκαταψύκτη με την τεχνολογία NatureFRESH™, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο Instagram της LG Hellas. Διότι όπως θα διαπιστώσεις στο post που ακολουθεί, από την Παρασκευή 31 Ιουλίου έως και την Τρίτη 25 Αυγούστου, η εταιρεία δίνει την ευκαιρία σε δύο τυχερές να αποκτήσουν από έναν LG Linear ψυγειοκαταψύκτη. Αν θέλεις να γεύεται η οικογένεια σου, φρεσκάδα κάθε ημέρα, σίγουρα αξίζει να συμμετέχεις και εσύ σε αυτόν τον διαγωνισμό. Τρία βήματα αρκούν για να τα καταφέρεις. Σε κάθε περίπτωση, οι νικήτριες θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Καλή επιτυχία και να με θυμηθείς όταν θα νιώσεις τη φρεσκάδα στα πρώτα τρόφιμα που θα βάλεις στο νέο σου, tech ψυγείο!




Πηγή