Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Όταν τα μωρά κάνουν μπάνιο στην αγκαλιά της μαμάς τους – Μοναδικές φωτογραφίες (pics)

Η Melissa Jean μέσα από το φωτογραφικό της φακό, μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές της μητρότητας.

Τόσο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και μετά τη γέννα, απαθανατίζει τη μητέρα με έναν ξεχωριστό τρόπο αποτυπώνοντας λεπτομέρειες που εκείνη τη στιγμή μπορεί και να της διαφεύγουν.

Όπως για παράδειγμα η χαρά και η ευτυχία που νοιώθει ένα μωρό όταν κάνει μπάνιο μαζί με τη μαμά του.

Μπάνιο με το μωρό: Επιτρέπεται; 

Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν στο να κάνει το μωρό μπάνιο μαζί με τη μαμά του.

Τι λένε όμως οι ειδικοί;

Οι απόψεις διίστανται καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι το μωρό πρέπει να κάνει μπάνιο με τη βοήθεια του γονιού και όχι μαζί του και άλλοι ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό το κοινό μπάνιο.

Ωστόσο, καθώς μεγαλώνει και αρχίζει να αναγνωρίζει τις διαφορές των φύλλων, τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα.

«Η πιο ασφαλής άποψη είναι ότι καλό είναι από μικρά να τους διδάσκουμε την έννοια της ατομικότητας, ότι τα γεννητικά όργανα μας είναι κάτι προσωπικό και ότι δεν τα δείχνουμε σε άλλους. Με απλό τρόπο, χωρίς υπερβολές και φωνές, αν δούμε ότι το μικρό μας παιδί έχει μία τάση να πιάνει και να δείχνει τα γεννητικά του όργανα ή θέλει να αγγίξει τα δικά μας, του υπενθυμίζουμε πάντα τον κανόνα ότι δεν δείχνουμε και δεν αφήνουμε άλλους να μας αγγίξουν στα γεννητικά όργανα» , αναφέρει ο Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής κ. Στέλιος Μαντούδης.

Σύμφων α με τον ίδιο «μεγαλώνοντας, το παιδί θα μας δώσει ευκαιρίες να ξανακουβεντιάσουμε το θέμα και να του δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Είναι λάθος να αφήσουμε την εντύπωση στο νήπιο, ότι μπορεί να κυκλοφορεί γυμνό και να πιάνει τα γεννητικά όργανα, είτε τα δικά του είτε των άλλων».

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις όμορφες φωτογραφίες της Melissa Jean.

Φωτογραφίες: Instagram Melissa Jean




Πηγή