Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Όταν το μωρό έχει λόξιγκα – Δείτε απίθανες αντιδράσεις

Ο λόξιγκας είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού και είναι ένας πολύ χρήσιμος μηχανισμός που προστατεύει το μωρό από την κατάποση και την επιστροφή του περιεχομένου του στομάχου πίσω στο στόμα.

Τα μωρά μπορεί να έχουν λόξιγκα πολλές φορές μέσα στο 24ωρο ήδη από τις πρώτες εβδομάδες ζωής τους και πιο συχνά μετά τον θηλασμό.

Οι λόγοι που προκαλούν λόξιγκα στο μωρό ποικίλουν. Το μωρό μπορεί να έχει λόξιγκα από την υπερκατανάλωση γάλακτος, δηλαδή εάν έχει πιει παραπάνω γάλα από ότι χωράει το στομαχάκι του. Επίσης, εάν πίνει γάλα από το μπιμπερό, ενδέχεται να καταπιεί αέρα, γεγονός που επίσης μπορεί να του προκαλέσει λόξιγκα.

Τα μωρά είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουν λόξιγκα και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Για τα ίδια τα ίδια τα μωρά, το σύμπτωμα αυτό είναι αρκετά περίεργο και δε γίνεται να μην λατρέψουμε τις αντιδράσεις τους. Άλλα τρομάζουν, αλλά παρατηρούν τη σύσπαση αυτή που νιώθουν με περιέργεια και άλλα ξαφνιάζονται.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε απολαυστικά στιγμιότυπα με μωράκια που έχουν λόξιγκα. Οι αντιδράσεις τους είναι αξιολάτρευτες και το αυτό το βίντεο με τις πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές, θα σας φτιάξει τη μέρα.


Πηγή