Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Όταν το παιδί δεν θέλει να τρώει με το κουτάλι

‘Εχετε αγοράσει παιδικά πιατάκια και όμορφα κουταλάκια για να μάθει το παιδί σας να τρώει μόνο του αλλά εκείνο αρνείται πεισματικά.

Είναι φυσιολογικό να το εκσφενδονίζει κάθε φορά που του το δίνετε;

Η Judy Delaware, ειδική σε θέματα διατροφής είναι καθησυχαστική και όπως αναφέρει στο Romper ότι είναι πολύ συνηθισμένο τα νήπια να προτιμούν να τρώνε με τα χέρια τους παρά με το κουτάλι ή το πιρούνι.

«Τα παιδιά αρχικά μαθαίνουν να τρώνε με τα χέρια τους γιατί είναι εύκολο και τους βολεύει. Τους αρέσει να το κάνουν με τον δικό τους ρυθμό νιώθοντας παράλληλα την επαφή με τα χέρια τους. Όταν τους δίνουμε το κουτάλι, δυσκολεύονται καθώς αρκετό από το φαγητό πέφτει κάτω με αποτέλεσμα να εκνευριστούν».

Από την πλευρά της η διαιτολόγος Anita Mirchandani εξηγεί ότι δεν τρώνε όλα τα μωρά με τον ίδιο τρόπο ενώ οι δεξιότητες και οι προτιμήσεις που αναπτύσσουν επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο προτιμούν να τρώνε ως νήπια.

«Παραδοσιακά, τα παιδιά που τρέφονται με κουτάλι από την αρχή μπορεί να ξεκινήσουν να μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν ένα σκεύος γύρω στην ηλικία των 12 μηνών. Ωστόσο είναι μια προσπάθεια που συνεχίζεται για αρκετό καιρό», εξηγεί η Anita Mirchandani.

Εάν το παιδί συνεχίζει να πετά το κουτάλι και προτιμά να τρώει με τα χέρια;

«Οι γονείς θα πρέπει να επιτρέπουν στο παιδί τους να χρησιμοποιεί τα χέρια του όμως θα πρέπει να συνεχίσουν να τους δείχνουν πώς να χρησιμοποιεί του κουτάλι. Δεν θα είναι εύκολο αλλά με υπομονή και επιμονή στο τέλος θα τα καταφέρουν» λέει η Delaware.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Πηγή