Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Πόσες εβδομάδες διαρκεί το καθένα

Αν ψάχνετε στο διαδίκτυο να βρείτε πότε αρχίζει κάθε τρίμηνο και πότε τελειώνει, σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι υπάρχουν πολλές απαντήσεις για αυτό το ερώτημα.

Γιατρός με γιατρό διαφέρει και πολλοί είναι εκείνοι που υπολογίζουν διαφορετικά τις ημερομηνίες και τις εβδομάδες κάθε τριμήνου. Κάποιοι τις χωρίζουν σε 13 εβδομάδες, όμως αν υπολογίσετε σωστά πάντα περισσεύει μία εβδομάδα για να συμπληρωθούν οι 40 εβδομάδες κύησης.

Παρακάτω θα βρείτε από πόσες εβδομάδες απαρτίζεται το κάθε τρίμηνο χωριστά, σύμφωνα με το American Congress of Obstetricians and Gynecologists:

Πρώτο τρίμηνο κύησης: 0 εβδομάδες-13 και 6/7 εβδομάδες. (1-3 μηνών). Ξεκινάει με την πρώτη μέρα της τελευταίας σας περιόδου και τελειώνει λίγο μετά την τελευταία μέρα της 13ης εβδομάδας. Σύμφωνα με την τελευταία σας περίοδο, η μήτρα σας προετοιμάζεται για την ωορρηξία και το σώμα σας ετοιμάζεται για την εγκυμοσύνη, οπότε τεχνικά, μπορείτε να αρχίζετε να μετράτε από αυτό το σημείο.

Δεύτερο τρίμηνο κύησης: 14 και 0/7 εβδομάδες-27 και 6/7 εβδομάδες (4-7 μηνών). Ξεκινά από την αρχή της 14ης εβδομάδας (μετά την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου) και τελειώνει κατά τη διάρκεια της 27ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης.

Τρίτο τρίμηνο κύησης: 28 και 0/7 εβδομάδες– 40 και 6/7 weeks (7–9 μηνών). Ξεκινά στην αρχή της 28ης εβδομάδας (μετά την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου) και τελειώνει με τη γέννηση του παιδιού σας.

Αν ακόμη είστε μπερδεμένη για το πόσων εβδομάδων είστε, απλά χρησιμοποιήστε τον Υπολογισμό Ηλικίας Εμβρύου για να δείτε ακριβώς πόσων εβδομάδων είναι το μωρό σας, βάζοντας μόνο τον μήνα της τελευταίας σας περιόδου, το έτος και τον αριθμό ημερών του κύκλου σας.


Πηγή