Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

10 καταπληκτικά πράγματα που σας συμβαίνουν όταν είστε έγκυος

Η Robyn Good είναι μαμά της 9χρονης Ava και των 3χρονων διδύμων Ella & Rose.

«Όταν θα μείνετε έγκυος όλοι θέλουν να σας πουν ιστορίες «τρόμου» σχετικά με το τι να περιμένετε από δω και πέρα. Όταν έμεινα για πρώτη φορά έγκυος το μόνο που άκουγα ήταν τα αρνητικά», λέει η Robyn.

«Λοιπόν, ευτυχώς, δεν είναι όλα τα νέα κακά. Βλέπετε, υπάρχουν μερικά πραγματικά υπέροχα πράγματα που σου συμβαίνουν όταν είσαι έγκυος. Εδώ είναι μερικά μόνο από εκείνα τα εκπληκτικά που σου συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη. Βεβαιωθείτε ότι θα τα απολαύσετε όλα», μας συμβουλεύει.

Μπορείς να ξεκουράζεσαι

Χρειάζεσαι πολύ ανάπαυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κανείς δεν μπορεί να σας πει να μην πάρετε έναν υπνάκο ή απλώς να χαλαρώσετε στον καναπέ. Όταν θέλετε να ξεκουραστείτε όλοι απλώς σας… αφήνουν. Ευδαιμονία.

Τα μαλλιά γίνονται πιο πλούσια και λαμπερά

Αυτός δεν είναι μύθος! Όταν είστε έγκυος, τα μαλλιά σας αρχίζουν να γίνονται πυκνότερα. Αυτό ήταν πραγματικά ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησα. Φαίνονται τόσο πλούσια και γυαλιστερά.

Οι ξένοι γίνονται πολύ ευγενικοί

Οι άνθρωποι που δεν γνωρίζετε καν θα αρχίσουν να σας αντιμετωπίζουν σαν βασίλισσα. Το παρατήρησα μόλις άρχισε να φαίνεται η κοιλιά μου. Είναι πολύ γλυκό και ευγενικό.

Στο λεωφορείο σηκώνονται για να καθίσετε

Όταν βρίσκεστε στο λεωφορείο, στο Μετρό οι άνθρωποι πάντα θα σηκωθούν και θα σας προσφέρουν τη θέση τους για να καθίσετε. Ξαφνικά, εσείς και το μωρό σας αποκτάτε παντού προτεραιότητα.

Έχετε μια δικαιολογία για να τρώτε ό,τι θέλετε

Αισθάνεστε λίγο πεινασμένες; Δεν με εκπλήσσει αφού τρώτε για δύο. Τώρα είναι η ώρα για να φάτε όλα όσα θέλετε.

Είναι διασκεδαστικό το να ψάχνετε για όνομα

Εσείς και ο σύντροφός σας θα προσπαθήσετε να επιλέξετε όνομα για το παιδί σας. Η επιλογή του σωστού ονόματος μπορεί να είναι μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία.

Αισθάνεστε το μωρό σας που κινείται

Όταν νιώσεις το μωρό σου να κινείται, να «κλωτσάει», για πρώτη φορά το συναίσθημα είναι μοναδικό! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ευτυχισμένη με έκανε αυτή η πρώτη φορά!

Αλλάζει και ο σύντροφός σας

Όσο πλησιάζει η ημέρα που θα γεννήσετε θα αρχίσετε να αισθάνεστε όλο και πιο ενθουσιασμένη που θα γίνετε μαμά. Ο σύντροφός σας θα αλλάξει επίσης. Ξαφνικά, θα τον δείτε να γίνεται… μπαμπάς! Είναι καταπληκτικό να προσέξετε αυτή την αλλαγή!

Οι άνθρωποι σας δίνουν τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεστε

Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε λίγο χώρο και χρόνο μπορείτε απλά να το ζητήσετε. Οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι χρειάζεστε λίγο χρόνο μόνο για εσάς και συνήθως σας τον δίνουν απλόχερα.

Περιμένετε το παιδί σας

Το καλύτερο που μπορεί να σας συμβεί όταν είστε έγκυος είναι ακριβώς αυτό: περιμένετε το μωρό σας! Η αναμονή και η χαρά του ερχομού του είναι πολύ συναρπαστικές εμπειρίες και συναισθήματα. Θα πρέπει να εκτιμάτε και να χαίρεστε την κάθε στιγμή.


Πηγή