Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

10 λόγοι για τους οποίους όλες οι μαμάδες είναι υπερήρωες

Αναρωτιέστε αν υπάρχουν πραγματικοί ήρωες στις μέρες μας; Δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στον καθρέφτη και θα τους δείτε μπροστά σας.

Είστε όλες εσείς, οι μητέρες που από το πρωί έως το βράδυ, 365 μέρες το χρόνο, βρίσκεστε σε εγρήγορση και μόνιμα …alert για τις ανάγκες των παιδιών σας (και όχι μόνο). Οι …υπερδυνάμεις σας είναι για όλους δεδομένες, εκτός ίσως από εσάς. Γι αυτό και στις ελάχιστες στιγμές που νοιώσετε αδυναμία ή φτάσετε στα όρια της κατάρρευσης, ο πανικός των άλλων είναι έκδηλος.

Προφανώς και δεν είναι μόνο δέκα οι λόγοι που οι μαμάδες όλου του κόσμου, με ένα ή περισσότερα παιδιά, παντρεμένες ή όχι , εργαζόμενες και μη, είναι ήρωες με σούπερ δυνάμεις. Απλά αναφέρουμε, όσο πιο συνοπτικά μπορούμε, τις ικανότητες  εκείνες που τις κάνουν απλά μοναδικές.

1.Υπερ- ακοή
Ποιος άλλος μπορεί να ακούσει τα παιδιά να συνωμοτούν από τρία δωμάτια μακριά; Ή να ακούσει την πόρτα που τρίζει στη μέση της νύχτας όταν το παιδί θέλει να πάει στο μπάνιο ή να φάει κρυφά;Ποιος;
2.«Μαγικές» ικανότητες για επίλυση όλων των θεμάτων
Σε τι δεν μπορεί να βρει λύση μία μαμά; Έχει απαντήσεις για όλα ή τουλάχιστον οφείλει να έχει, σύμφωνα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ενώ αναλογικά με το μέγεθός της, μπορεί να σηκώνει από τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, -κρατώντας και τα παιδιά-, τα χαλιά , το στρώμα του κρεβατιού για να καθαρίζει, μέχρι και τα μικροέπιπλα. Και φυσικά μπορεί να γίνει κινητή κρεμάστρα, καθώς στη βόλτα, συνηθίζουν όλοι μα όλοι, να της δίνουν να κρατάει τα πάντα ( μπουφάν, κλειδιά, μπουκάλι με νερό, παιχνίδια, τσάντα μωρού, κ.ο.κ.).
3. Υπέρ-όραση
Συνδυάζεται με την ακοή. Από τις βιονικές της ικανότητες δεν γλιτώνει κανείς και τίποτα. Το εξασκημένο μάτι μπορεί να διακρίνει το μικρό λεκέ μέχρι το σκουπιδάκι που έχει σφηνώσει στη γωνία. Τίποτε δεν μπορεί να κρυφτεί από έμπειρο μάτι της μανούλας.

4. Αντανακλαστικά ninja
Πόσες φορές δεν έχει προλάβει στο παρά πέντε ένα ποτήρι που είναι έτοιμο να πέσει στο πάτωμα, ένα παιδικό χέρι πριν το κλείσει η πόρτα, ή μία κούνια πριν προσγειωθεί στο κεφαλάκι του παιδιού; Διακτινίζεται στο λεπτό και ως δια μαγείας προλαβαίνει τα χειρότερα.
5. Μπορεί να γίνει αόρατη
Ξεγλιστρά από το κρεβάτι του παιδιού σαν χέλι. Ακόμα και αν δεν μπορεί από την κούραση να πάρει τα πόδια της, κατορθώνει να σηκωθεί και αθόρυβα να φύγει από το παιδικό δωμάτιο, χωρίς να γίνει αντιληπτή.
6.Αναγωρίζει το ψέμα από …μακριά
Είναι μία έμφυτη μάλλον ικανότητα. Από το ύφος και το βλέμμα, γνωρίζει πριν μιλήσει το παιδί ότι κάτι έχει συμβεί. Δεν παραμυθιάζεται και δεν ξεχνά. Γι΄αυτό προσοχή.

superhero mum 800x417
7. Κάνει πολλά πράγματα παράλληλα
Η ικανότητα της γυναίκας να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα μαζί είναι γνωστή. Όταν όμως γίνεται μαμά, η ικανότητά της αυτή εξελίσσεται ακόμα περισσότερο. Ετσι, μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο, να μαγειρεύει, να σημειώνει, να έχει και το παιδί αγκαλιά, ΟΛΑ την ίδια στιγμή και μόνο με τα δυό της χέρια!
8. Βρίσκεται παντού
Στο μπάνιο όταν το παιδί φωνάζει, στην κουζίνα που ψήνεται το γλυκό αλλά ετοιμάζει και ένα φαγάκι, στο σαλόνι για να πάρει το τηλέφωνο που χτυπάει, στον υπολογιστή για να απαντήσει σε ένα επείγον μήνυμα: Η μαμά είναι παντού.

mum newborn crying sl 800x533
9. Είναι διορατική
Ποιος άλλο ς εκτός από τη μαμά, φροντίζει να πάρει το παιδί ζακέτα γιατί θα κάνει κρύο, ομπρέλα γιατί θα βρέξει, χαρτομάντιλα γιατί απλά θα τα χρειαστεί, νερό γιατί θα διψάσει; Για να μην αναφέρουμε όλες τις άλλες φορές που η μαμά έχει δίκιο γιατί απλά είναι η μαμά και αυτή ξέρει καλύτερα.
10. Είναι προστατευτική
Δρα προληπτικά ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την έκθεση του παιδιού σε κάθε κίνδυνο. Ο φόβος μήπως του συμβεί κάτι, την κάνει υπερ προστατευτική, όπως ακριβώς και οι ήρωες των ταινιών: Δεν θέλουν να πάθουν το παραμικρό οι δικοί τους άνθρωποι και κάνουν ότι μπορούν για να το αποτρέψουν.


Πηγή