Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
10 σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε κακομάθει το παιδί σας

10 σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε κακομάθει το παιδί σας

Είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσετε ένα κακομαθημένο παιδάκι στην παιδική χαρά , τι γίνεται όμως όταν πρόκειται για το δικό σας; Μπορείτε να κάνετε μια σκληρή αλλά ειλικρινής κριτική στον εαυτό σας;

Εδώ είναι μια λίστα με 10 σημάδια που φανερώνουν ότι μεγαλώνετε ένα κακομαθημένο παιδάκι.

Έχει πολύ συχνά ξεσπάσματα/ εκρήξεις

Ένα σίγουρο σημάδι ότι το παιδάκι σας είναι κακομαθημένο παιδί είναι τα βίαια ξεσπάσματα και εκρήξεις θυμού που μπορεί να εκδηλώνει τόσο σε δημόσιο χώρο όσο και στο σπίτι.

Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένο

Τα κακομαθημένα παιδιά συχνά δεν μπορούν να εκφράσουν την ικανοποίησή για ό, τι έχουν. Αν δουν κάποιον άλλον με κάτι, θα θέλουν απλά να το αποκτήσουν.

Δεν είναι συνεργάσιμο

Σε κανένα παιδί δεν αρέσει να κάνει δουλειές, αλλά από τη στιγμή που έχει περάσει στην νηπιακή ηλικία, θα πρέπει να είναι πρόθυμο να βοηθάει με μικρές δουλειές όπως το να μαζεύει τα παιχνίδια του ή να βγάζει τα παπούτσια του.

Προσπαθεί να ελέγξει τους ενήλικες

Τα κακομαθημένα παιδιά συχνά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους συνομηλίκους τους από τους ενήλικες και πιστεύουν πώς πρέπει όλοι να κάνουν το δικό τους.

Συχνά σας ντροπιάζει σε δημόσιο χώρο

Ένα στραβοπάτημα μια στο τόσο είναι φυσιολογικό, αλλά όταν ένα παιδάκι στεναχωρεί σκόπιμα τον γονέα  σε δημόσιο χώρο προκειμένου η προσοχή να είναι στραμμένη πάνω τους, τότε η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός.

Δεν μοιράζεται τα πράγματά του

Είναι δύσκολο για ένα βρέφος να μπορεί να μοιράζεται τα πράγματά του, όταν όμως ένα παιδάκι έχει φτάσει στην ηλικία των 4 θα πρέπει να είναι πρόθυμο να μοιράζεται τα παιχνίδια τους, το φαγητό του κ.λπ. με τους φίλους και τα αδέλφια του.

Πρέπει να τον/την παρακαλέσετε για να κάνει κάτι

Ένας γονέας καλώς ή κακώς είναι μια μορφή «εξουσίας» και όταν ζητάει κάτι πρέπει να γίνεται. Αν λοιπόν παρακαλάτε κάθε φορά το παιδί σας για να κάνει κάτι που το ζητάτε μάλλον πρόκειται για ένα κακομαθημένο παιδάκι.

Σας αγνοεί

Σε κανένα παιδί δεν αρέσει να ακούει τη λέξη “όχι”, αλλά δεν θα πρέπει να σας αγνοεί όταν του/της μιλάτε.

Δεν μπορεί να παίζει μόνο του

Από την ηλικία των 4, ένα παιδί θα πρέπει να είναι πρόθυμο (και να είναι σε θέση) να μπορεί να παίζει μόνο τους για κάμποση ώρα μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Αν χρειάζεται συνέχεια τον ένα από τους δύο γονείς δίπλα του ή κάποιο παιδάκι, σημαίνει ότι έχει ανάγκη για προσοχή.

Πρέπει να τον/την δωροδοκείτε συνέχεια

Οι γονείς δεν πρέπει να δωροδοκούν με παιχνίδια, χρήματα, λιχουδιές ή άλλα παρόμοια πράγματα τα παιδιά, προκειμένου να κάνουν ό,τι τους ζητήθηκε.

Πηγή: baby.gr