Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
11 εναλλακτικές χρήσεις του μητρικού γάλακτος

11 εναλλακτικές χρήσεις του μητρικού γάλακτος

Μπορεί οι γυναίκες να θηλάζουν τα μωρά τους από αρχαιότατων χρόνων φαίνεται όμως ότι το μητρικό γάλα δεν είναι μόνο για τη σίτιση των βρεφών.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι το μητρικό γάλα είναι πραγματικά ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει κάθε είδους δεινά. Μήπως το μωρό σας έχει μια μόλυνση στο αυτί; Σταγόνες λίγου μητρικού γάλακτος θα το θεραπεύσουν. Υποφέρει το παιδί σας από το έκζεμα; Αν απλώσετε στο σημείο λίγο μητρικό γάλα, η περιοχή θα καθαρίσει. Εδώ είναι έντεκα εναλλακτικές χρήσεις του μητρικού γάλακτος, σύμφωνα με τον Δρ Google.

Μολύνσεις των ματιών

Το μητρικό γάλα είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία των λοιμώξεων του οφθαλμού, συμπεριλαμβανομένης της επιπεφυκίτιδας. Απλά τοποθετήστε τρεις ή τέσσερις σταγόνες στο μολυσμένο μάτι τρεις φορές την ημέρα και μέσα σε περίπου μια εβδομάδα, θα καθαρίσει.

Ακμή στα μωρά

Το μητρικό γάλα είναι αποτελεσματικό και για τη θεραπεία της βρεφικής ακμής.

Ερεθισμένες θηλές

Το μητρικό γάλα μπορεί να θεραπεύσει τις πληγωμένες, ερεθισμένες ή σκασμένες θηλές κατά την περίοδο του θηλασμού.

Τσιμπήματα από έντομα

Εάν ζείτε σε μια δασώδη περιοχή και ταλαιπωρείστε από τα ενοχλητικά κουνούπια και τις μύγες ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μην ανησυχείτε! Η θεραπεία για όλα τα τσιμπήματα εντόμων βρίσκεται στο μητρικό γάλα. Αυτό το θαυματουργό υγρό μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η καύση, η φαγούρα και να μειώσει το πρήξιμο.

Πονόλαιμος

Ξεχάστε τις καραμέλες λαιμού και τα αναλγητικά. Αντ ‘αυτού, κάντε απλά γαργάρες με μητρικό γάλα πέντε φορές την ημέρα.

Συστατικό μαγειρικής

Θέλετε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό; Τι καλύτερο από το μητρικό γάλα; Μην ξεχάσετε να πείτε σε ολόκληρη την οικογένεια σας ότι έχετε φτιάξει αυτό το παγωτό με πολλή αγάπη.

Πυρετός

Το μητρικό γάλα βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού σας να καταπολεμά τις λοιμώξεις και το βοηθάει να μένει ενυδατωμένο.

Εξανθήματα

Λίγες σταγόνες μητρικού γάλακτος στην περιοχή του εξανθήματος βοηθάει όχι μόνο στην αντιμετώπισή του αλλά και στην πρόληψη της εξάπλωσης.

Σύγκαμα από τις πάνες

Αντί να εφαρμόζετε αλοιφές για το σύγκαμα, βάλτε στο σημείο που έχει ερεθιστεί το δερματάκι του μωρού σας μητρικό γάλα.

Υγρό για φακούς επαφής

Αν ξεμείνατε από υγρό για φακούς μην ανησυχείτε. Την ίδια ακριβώς δουλειά με το υγρό καθαρισμού κάνει και το μητρικό γάλα.

Αϋπνία

Ο θηλασμός απελευθερώνει τόσο στο μωρό όσο και στη μητέρα ορμόνες που σχετίζονται με τον ύπνο, ενθαρρύνοντας έναν καλό βραδινό ύπνο.