Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

14 μέρες μετά τον τοκετό μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου

Η Ellejadecostello, δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram σχολιάζοντας: “Δεκατέσσερις μέρες μετά τον τοκετό. Μαθαίνω να αγαπώ τη νέα εκδοχή του εαυτού μου και να ευγνωμονώ τη νέα μορφή τέχνης που αποτυπώθηκε επάνω στο σώμα μου. Δημιούργησα, μεγάλωσα και γέννησα δύο υπέροχα παιδιά και είμαι περήφανη για τον εαυτό μου!”.

Τα σχόλια και τα likes έπεσαν βροχή κάτω από την ανάρτησή της και όχι άδικα.

Οι έντονες κόκκινες ραγάδες μαρτυρούν ότι έγινε μητέρα και αποδέχεται τον εαυτό της χωρίς να ντρέπεται. Όπως η ίδια αναφέρει, πρόκειται για μια μορφή τέχνης.

Κάποιες μητέρες κατά καιρούς τις έχουν αναφέρει ως κύματα, άλλες έχουν βάλει γκλίτερ για να τις κάνουν ακόμη πιο λαμπερές και κάποιες άλλες τις δείχνουν απλά έτσι όπως είναι δείχνοντας την ομορφιά τους.

Τι είναι οι ραγάδες

Οι ραγάδες είναι απλές ραβδώσεις που σχηματίζονται στο δέρμα (στην περιοχή της κοιλιάς, της μέσης, των γλουτών ακόμη και στις γάμπες) κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι πρόκειται για αισθητικό πρόβλημα, όμως δεν θα έπρεπε να τις βλέπουν έτσι.

Πώς δημιουργούνται οι ραγάδες

Συνήθως δημιουργούνται κατά την εφηβεία από απότομη αύξηση ύψους, από εναλλαγές στα κιλά και φυσικά κατά την εγκυμοσύνη που η κοιλίτσα μεγαλώνει.

Ραγάδες = Ουλές;

Σύμφωνα με τους ειδικούς ναι! Οι ραγάδες είναι ένας τύπος ουλών που δημιουργούνται στο δέρμα.

Πρόληψη; Μπορεί κανείς να τις προλάβει τις άτιμες τις ραγάδες;;

Αν χρησιμοποιεί κάποιος από τα γεννοφάσκια του κρέμες που κρατούν ενυδατωμένο το δέρμα ίσως. Αλλά και πάλι αν υπάρξει απότομη αύξηση βάρους και ύψους, οι ραγάδες θα είναι ορατές.

Φεύγουν οι ραγάδες; Εξαφανίζονται; Σβήνουν;

Όχι! Ούτε φεύγουν, ούτε εξαφανίζονται, ούτε σβήνουν, ούτε γίνονται αόρατες. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι απλά να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνισή τους.

Κάποιες γυναίκες καταφεύγουν σε ιατρικές μεθόδους για να βελτιώσουν την εικόνα τους ενώ κάποιες άλλες κάνουν τατουάζ για να γεμίσουν το κενό σε χρώμα του δέρματός τους.




Πηγή