Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

15 πράγματα που θέλει πραγματικά μία μαμά για τα Χριστούγεννα

Για εβδομάδες τα παιδιά της τη ρωτούσαν τι θα ήθελε για τα Χριστούγεννα. Και η απάντηση της Laura Hanby Hudgens,που είναι δασκάλα και blogger, ήταν η κλασική όλων των μαμάδων, «δεν χρειάζομαι τίποτα».

Εκείνο που θέλει, όπως όλες οι μαμάδες, είναι τα παιδιά της να είναι υγιή και ευτυχισμένα. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται;
«Είναι καλά παιδιά γιατί κάθε φορά θα συγκεντρώσουν χρήματa και θα μου αγοράσουν ένα νέο νυχτικό ή μπουρνούζι ή ένα μαγειρικό gadget. Και είμαι ευγνώμων γιατί ξέρω ότι το αγοράζουν επειδή με αγαπούν και θέλουν να μου δείξουν ότι νοιάζονται», γράφει η Laura Hanby Hudgens. Όμως, δεν λέει αλήθεια, ή όχι όλη την αλήθεια. «Δεν θέλω απλά υγιή, ευτυχισμένα παιδιά. Σίγουρα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που θέλω κι εγώ απεγνωσμένα. Ισως, φέτος θα δώσω στην οικογένειά μου τη δική μου λίστα για τα Χριστούγεννα…». Ποια είναι αυτή;

1. Θέλω όλοι να βάζουν τα πιάτα στο νεροχύτη και ακόμα καλύτερα να τα ξεπλένουν και να τα τοποθετούν στο πλυντήριο πιάτων.
2. Θέλω μία φορά να μπορέσω κι εγώ να προλάβω λίγο από το γλυκό που άφησα στο ψυγείο για την επόμενη μέρα.
3. Θέλω όλες οι κάλτσες να έχουν το …ταίρι τους και να μην το ψάχνω σε όλο το σπίτι.
4.Θέλω τον πάγκο της κουζίνας απαλλαγμένο από ψίχουλα.
7. Θέλω να βρίσκω τα πράγματα μου εκεί που τα αφήνω. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
8. Θέλω να καθίσω να πιω τον καφέ μου ή να διαβάσω το βιβλίο μου χωρίς ν’ ακούσω σε πέντε λεπτά να φωνάζει κάποιος «Μαμά, να σου πω…».
10. Θέλω κάποιος να αναλάβει το τάισμα και τη βόλτα του σκύλου ( άλλη ήταν η συμφωνία).
11. Θέλω να σταματήσω να επαναλαμβάνομαι.
12. Θέλω τα παιδιά να ξεχάσουν πώς να χρησιμοποιούν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Γίνεται;
13. Θέλω να μπορούμε να παίξουμε περισσότερο ως οικογένεια.
14. Θέλω να μπορούμε να τρώμε το βράδυ πιο συχνά όλοι μαζί.
15.Θέλω να επιβραδύνω το χρόνο!

«Προφανώς, κάποια από τα πράγματα στη λίστα μου είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της οικογένειάς μου και κάποιες άλλα όχι. Αλλά στο τέλος ξέρω, ότι τα παιδιά μου, θα μου αγοράσουν ένα μπουρνούζι ή ένα νυχτικό ή ένα gadget για την κουζίνα. Αλλά δεν πειράζει.  Γιατί ακόμη και αν το έχω, θα το έχουν αγοράσει με αγάπη. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από αρκετό», σημειώνει με νόημα η Laura Hanby Hudgens.

Καλές γιορτές!


Πηγή