Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

18 πράγματα που χαρακτηρίζουν τις μαμάδες

H Rita Templeton, μια μαμά τεσσάρων αγοριών εξομολογείται: «Στο κινητό μου τηλέφωνο έχω μία φωτογραφία που τράβηξα πριν από λίγες ημέρες.

Είναι μία οδοντόβουρτσα αλειμμένη με …κακά! Όλο αυτό, επειδή ο τρίχρονος γιος μου αποφάσισε ότι δεν θέλει να σκουπίζεται με χαρτί υγείας. Όταν την δείχνω σε φίλους μου που δεν έχουν παιδιά, όπως είναι φυσικό, αηδιάζουν!»

Αυτό όμως είναι μόνο ένα πράγμα που ξεχωρίζει τις μητέρες από τις υπόλοιπες γυναίκες. Εδώ είναι και μερικά άλλα πράγματα που χαρακτηρίζουν τις μαμάδες.

  1. Μόνο μια μαμά μπορεί να απαντήσει σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, να βάφει τα νύχια της και να μαγειρεύει παράλληλα με κάποιον που …σέρνεται στα πόδια της. Μπορεί να της πάρει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά θα τα κάνει όλα τέλεια!
  2. Όταν είναι κάπου έξω μόνη της, για ένα λεπτό μπορεί να φρικάρει επειδή πιστεύει ότι κάπου ξέχασε το παιδί της.
  3. Η τσάντα της περιέχει περισσότερα πράγματα των άλλων παρά τα δικά της.
  4. Όταν έχει ησυχία η πρώτη της σκέψη δεν είναι «Μα τι ήσυχα που παίζουν» αλλά «Τι μπορεί να σκαρώνουν κι έχει τόση ησυχία!» Αλλά είναι διατεθειμένη να απολαύσει την ησυχία παρόλο που θα υποστεί συνέπειες.
  5. Παρόλο που βγαίνει σπάνια, όταν το κάνει θα είναι πίσω στις δέκα το βράδυ γιατί ξέρει ότι την άλλη μέρα το πρωί πρέπει να ετοιμάσει το πρωινό για τα παιδιά της και να είναι συνεπείς στο πρόγραμμά τους.
  6. Μπορεί να μην θυμάται τι πρέπει να αγοράσει από το μανάβικο ξέρει όμως απ’ έξω και ανακατωτά τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών της.
  7. Μπορεί να βλέπει το μωρό της να μασά το εσώρουχο του αδερφού του αλλά δεν το μαλώνει επειδή και μόνο κάθεται ήσυχο, δεν γκρινιάζει και είναι κάτι με τον οποίο δεν κινδυνεύει να πνιγεί.
  8. Ποτέ δεν θα αγοράσει επιπόλαια πράγματα για το δικό της μπάνιο όπως ένα φουσκωτό μαξιλάρι ή άλατα μπάνιου αλλά το παιδί της θα έχει όλα τα παιχνίδια που θέλει αρκεί και μόνο να μην κλαίει την ώρα που κάνει μπάνιο.
  9. Το μπάνιο της θεωρείται επιτυχημένο όταν προλαβαίνει να ξυριστεί μέχρι το γόνατο.
  10. Είναι η μόνη που μπορεί να βαφτίσει το φιλέτο ψαριού ως μπιφτέκι κοτόπουλο.
  11. Έχει σκεφτεί και έχει χρησιμοποιήσει τόσες πολλές απειλές που πλέον σπάει το κεφάλι της για να βρει καινούργιες.
  12. Μπορεί να διαχωρίσει το κλάμα του παιδιού της από τρία δωμάτια μακριά.
  13. Μπορεί να αποκρυπτογραφήσει με επιτυχία ένα κλάμα και να καταλάβει πότε το παιδί της κλαίει επειδή είναι κουρασμένο, πεινασμένο, βαριέται, είναι άρρωστο, το ενοχλεί η ετικέτα στο πίσω μέρος της μπλούζας του, αισθάνεται ότι τον/την κοροϊδεύουν, το φαγουρίζει η μύτη του, ο καναπές δεν το βολεύει, ο αδελφός του τον κοίταξε με “εκείνα τα τρομακτικά μάτια, ο σκύλος δεν θέλει να παίξει… και πάει λέγοντας!
  14. Ακολουθεί την μόδα αλλά ξέρει ότι το βασικό κριτήριο για την αγορά παιδικών παπουτσιών είναι η άνεση και η ευκολία να κλωτσήσει την μπάλα!
  15. Μπορεί να απαντήσει στις πιο άβολες ερωτήσεις χωρίς να δαγκώνει συνέχεια τα χείλη της.
  16. Απαντάει σε οποιαδήποτε ερώτηση χωρίς απαραίτητα να παρακολουθεί τη συζήτηση αλλα όταν πρόκειται για ερωτήσεις τύπου «Εντάξει μαμά;» θα επανεξετάσει και την πιο μικρή λεπτομέρεια προτού δώσει θετική απάντηση.
  17. Ξέρει ποια εγκυμοσύνη της χάρισε συγκεκριμένη ραγάδα αλλά είναι περήφανη για όλα τα σημάδια του σώματός της που μαρτυρούν τις εγκυμοσύνες της!
  18. Δεν έχει πρόβλημα να είναι στην τουαλέτα με την πόρτα μισάνοιχτη αρκεί και μόνο να ακούει το παιδί την φωνή της αλλά προστατεύει την ιδιωτικότητα της κάθε φορά που βγάζει με κερί το μουστάκι στο άνω χείλος!

 

Πηγή: baby.gr