Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
20 Μυστικά ευτυχισμένων μαμάδων!

20 Μυστικά ευτυχισμένων μαμάδων!

Πριν αποκτήσει μια γυναίκα το πρώτο της παιδάκι είναι δύσκολο να αντιληφθεί την ευτυχία που μπορεί να της προσφέρει ο ερχομός του.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τις δυσκολίες, κάθε μητέρα πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στο ρόλο της συζύγου, της επαγγελματία και της μαμάς, με αποτέλεσμα συχνά να νιώθει ότι δεν έχει χρόνο για την ίδια και τα πράγματα που αγαπά να κάνει.

20 μαμάδες μας εξομολογούνται το δικό τους μυστικό που τις κρατά ισορροπημένες και ευτυχισμένες!

«Τρώω μερικά κομματάκια σοκολάτας μετά το πρωινό μου! Με κάνει να νιώθω πιο χαρούμενη και ενεργητική μέσα στην ημέρα.»

Annie Pryor

«Η σωτηρία μου είναι ένα ζεστό μπάνιο κάθε βράδυ αφού βάλω τα παιδιά για ύπνο. Με βοηθάει να εκτονώσω την ένταση της ημέρας ενώ χαλαρώνει και το σώμα μου από την κούραση του να τρέχω συνεχώς πίσω από τα παιδιά και να τα κουβαλάω!»

Bola Ajumobi

«Όταν νιώθω στρες, κάθομαι σε ένα στρώμα για μασάζ που έχω αγοράσει. Με βοηθάει επίσης όταν το μωράκι μου είναι ανήσυχο, το παίρνω στην αγκαλιά μου, βάζω το στρώμα σε λειτουργία και το μικρό μου ηρεμεί!»

Robyn Buie

«Δεν έχω τα χρήματα να πάω για ψώνια, όμως κάθε μερικές εβδομάδες θα μπω στα μαγαζιά και θα αγοράσω κάτι μικρό για τον εαυτό μου όπως ένα βερνίκι νυχιών!»

Kelsey Klein

«Μαγειρεύω! Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, πίτες, γλυκά, τα πάντα! Είναι πολύ δύσκολο να έχεις κακή διάθεση όταν το σπίτι σου μοσχοβολάει!»

Kelly Frank

«Το μωράκι μου λατρεύει όταν εγώ κάνω τζόκινγκ ενώ παράλληλα το πάω βόλτα με το καροτσάκι του! Απολαμβάνω να είμαι έξω από το σπίτι με το μωρό μου ενώ παράλληλα κάνω και κάτι που μ’ αρέσει.»

Micaela Birmingham

«Για να μην νιώθω άγχος ή μοναξιά βάζω μουσική ενώ παράλληλα χορεύω και τραγουδάω μαζί με την κορούλα μου!»

Crystal Spain

«Απολαμβάνω να παρακολουθώ τη κορούλα μου να παίζει, να τραγουδάει και να μιλάει. Αισθάνομαι τέτοια ευτυχία συνειδητοποιώντας ότι έχω ένα υπέροχο κορίτσι και ότι εν μέρει βοήθησα και εγώ σε αυτό.»

Gina Engler

«Όταν οι δουλειές μου αυξάνονται αισθάνομαι ακόμη περισσότερο την ανάγκη να αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου κάνοντας κάποιες ασκήσεις yoga πριν κοιμηθώ.»

Megan McGuire Wilkie

«Το καλύτερο κομμάτι της ημέρας για μένα είναι “η ώρα της αγκαλιάς” όταν γυρνάω από τη δουλειά και ο γιός που σκαρφαλώνει πάνω μου για να του διαβάσω ένα παραμύθι. Αυτές οι στιγμές μου προσφέρουν τέτοια ευτυχία και χαρά.»

Hillary Bates

«Όταν θέλω να ανέβω ψυχολογικά επιλέγω ένα ωραίο σύνολο, βάφομαι λίγο και βγαίνω έξω ακόμη και αν είναι για να πάω στο super market! Εγώ και το μωράκι μου το απολαμβάνουμε εξίσου, εκείνη κοινωνικοποιείται και εγώ αισθάνομαι ελκυστική!»

Erica Daniels

«Μαζί με άλλες μαμάδες συναντιόμαστε και μοιραζόμαστε ιδέες σχετικά με τον θηλασμό, τον ύπνο του μωρού και τις babysitters. Βρισκόμαστε όλες στην ίδια κατάσταση οπότε νιώθω λιγότερο μόνη μου.»

Kate Cheston

«Μου αρέσει να βγαίνω για ραντεβού με τον σύντροφό μου, με αυτόν τον τρόπο δεν αισθάνομαι ότι είμαστε μαζί 15 ολόκληρα χρόνια! Το ότι βρίσκουμε χρόνο για εμάς τους δύο μου φτιάχνει τη διάθεση επομένως τσακωνόμαστε και λιγότερο!»

Veronica Sandoval

«Ζήτησα από την έφηβη κόρη της γειτόνισσάς μου να έρχεται μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι και να προσέχει το μικρό μου για μερικές ώρες. Επιτέλους τώρα μπορώ να πάω για μια βόλτα, να δω βιτρίνες στα μαγαζιά ή απλά να χαλαρώσω με ένα περιοδικό. Επίσης συνηθίζει και το μωράκι μου στο να το φροντίζουν και άλλοι.»

Carly Fauth

«Το να εργάζομαι είναι κάτι που με κρατά ζωντανή και με γεμίζει. Επίσης, επειδή δεν έχω μόνο το ρόλο της μητέρας εκτιμώ ακόμη περισσότερο το ότι είμαι μαμά.»

Rebecca Lang

«Προσπαθώ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να αφιερώνω λίγη ώρα για να γράφω για τη ζωή της οικογένειάς μας. Αυτό με κάνει να εστιάζω στα μικρά πράγματα της καθημερινότητας (όπως ένα καινούργιο δοντάκι ή ένα νέο αγαπημένο παιχνίδι). Μέχρι να τελειώσω το γράψιμο η κούραση της ημέρας έχει υποχωρήσει και έχω θυμίσει στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που έχω τέτοια πολύτιμα δώρα στη ζωή μου.»

Erika Trevathan

«Ένα ποτήρι κρασί είναι απλά απολαυστικό! Όταν το καταναλώνω με μέτρο με βοηθάει να εκτονώσω την ένταση της ημέρας και να σκεφτώ πιο θετικά.»

Heather Newton

«Είμαστε αρκετά τυχεροί που η γιαγιά και ο παππούς μένουν κοντά μας. Το ότι μας κρατάνε εκείνοι το μωράκι μας επιτρέπει να πάμε για ένα ρομαντικό δείπνο με τον σύζυγό μου ή απλά να πάμε μία βόλτα. Επιπλέον, τους εμπιστεύομαι απόλυτα!»

Kristi Kovich

«Για να σταματήσω να συγκρίνω συνεχώς τον εαυτό μου με άλλους σκέφτομαι αυτό: Κάθε μαμά είναι διαφορετική όπως διαφορετικό είναι και το κάθε μωρό. Η ανάπτυξη και η συμπεριφορά κάθε παιδιού είναι μοναδική.»

Cori Treisa

«Είμαι μια μητέρα που δεν εργάζεται και μεγαλώνει τρία παιδιά στο σπίτι. Κάθε φορά που νιώθω εκνευρισμένη ή πολύ κουρασμένη σκέφτομαι ότι τα παιδιά μου θα είναι μικρά μόνο μία φορά. Θα μεγαλώσουν μάλιστα τόσο γρήγορα που ούτε θα το καταλάβω! Αυτό με κάνει να βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και να σκέφτομαι “Είναι όντως τόσο τρομερό που χύθηκε το γάλα; Όχι”’»

Stephanie Arcell

 

Πηγή: baby.gr