Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

3 πράγματα που οι μαμάδες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά, ξεχνούν να κάνουν!

Η μητρότητα ειναι δύσκολο πράγμα. Αν δεν τη μοιράζεσαι, καμιά φορά μπορεί να είναι και δυσκολότερη… Οι μανουλες που έχουν όλο το βάρος στην πλατη τους, της ανατροφής, της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων, αξίζουν τον σεβασμό και την κατανόηση όλων. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και καμιά φορά τρομακτική.

Σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες, θέλουν κατανόηση, επιείκεια και βοήθεια, αλλά όχι οικτο. Πρέπει να βάζουν συνεχώς προτεραιότητες, πρέπει να οριοθετούν, να επανατοποθετούν, να επαναπροσδιορίζουν… Θέλει διαρκές τρέξιμο, τα συναισθήματα είναι πολλά και οι ρόλοι τους ακομη περισσότεροι.

Ορίστε 3 συμβουλές από μία μαμά που μετά το διαζύγιό της θέλει να πει και σε άλλες μανούλες σε παρόμοια θέση να μην ξεχνουν τα εξής:

1. Εμπιστευθείτε τον εαυτό σας!

Ακουστε το ένστικτό σας, τον εαυτό σας, το μέσα σας και το είναι σας. Μην το ξεπεράσετε και κάνετε αυτό που θεωρειτε καλύτερο. Πετάξτε έξω τον φόβο και θα τα καταφέρετε. Ειχατε μια ζωή μετά και μπορειτε να έχετε μία τώρα. Μη χασετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, γιατί θα χάσετε κομμάτια και απο τη ζωή των παιδιών σας. Σταθείτε στα πόδια σας νωρίς, τιμήστε τις αξιες σας, την ηθική σας, εμπιστευθείτε την καρδιά σας, μην κολλάτε στο παρελθόν, και μην τρέμετε το μέλλον!

2. Ζητήστε βοήθεια!

Φίλοι, γνωστοι, συνάδελφοι, οικογένεια, μάστορες. Οποιον χρειάζεστε ζητήστε τον. Μην προσπαθείτε να γίνετε εσείς όλοι αυτοί. Κάντε μία λιστα με όσους μπορούν να σας βοηθήσουν και φωνάξτε τους όταν χρειαζεστε. Εχετε σιγουρα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και θα χαρούν να σας το ανταποδώσουν κι εκείνοι. Κάντε τους να νιώσουν χρήσιμοι . Θα γίνουν πιο ευτυχισμένοι. Και εσείς μαζί τους.

3. Διασκεδάστε!

Διαφορετικά θα γινετε γκρινιάρα, θα είστε κουρασμένη, εξαντλημένη και δυστυχισμένη. Μην αμελείτε να περνάτε καλά. Δεν είστε μονη σας σ αυτή τη ζωή. Χρειάζεστε κι εσείς, αστεία, χαλάρωση, ένα διάλειμμα, ένα γέλιο. Φροντίστε να το έχετε. Ηρεμήστε και σκφτθείτε τρόπους που θα σας κάνουν να διασκεδάσετε. Και κάντε τους πραγματικότητα.


Πηγή