Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

4 συνήθειες που μπορεί να υιοθετήσει μία μητέρα για να αισθανθεί καλύτερα

Ως μητέρα, εργαζόμενη και μη, μοιράζετε καθημερινά το χρόνο σας σε εκατοντάδες υποχρεώσεις που περιστρέφονται γύρω από τη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού.

Το τέλος της ημέρας σας βρίσκει αποκαμωμένες σε έναν καναπέ, προσπαθώντας να μείνετε ξύπνιες και αναλογιζόμενες αν έχετε ξεχάσει κάτι. Και επειδή δεν είναι εύκολο, το αντίθετο μάλλον, να βρείτε εκείνη τη μοναδική στιγμή για να την αφιερώσετε στον εαυτό σας, μην περιμένετε. Αδράξτε την ευκαιρία, και εκεί, ανάμεσα στις υποχρεώσεις και το τρέξιμο, βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και απολαύστε τη στιγμή. Εκείνη που λέγαμε αλλά δεν μπορούσατε να τη βρείτε. Μπορεί να μην είναι αρκετή, είναι όμως δική σας, κατα δική σας.

Και σε αυτή τη στιγμή μπορείτε να κάνετε μικρά πράγματα που θα σας κάνουν να νοιώσετε καλύτερα.Οπως:

1. Ξυπνήστε νωρίτερα
Το γνωρίζουμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο ειδικά όταν σας λείπει ο ύπνος. Αν όμως καταφέρετε να ξυπνάτε καθημερινά ένα τέταρτο νωρίτερα απολαμβάνοντας τον πρωινό σας καφέ στην απόλυτη ησυχία του σπιτιού, θα αισθανθείτε ψυχικά ανανεωμένες.
2. Φάτε ένα καλό πρωινό
Η πλειοψηφία των γυναικών παραλείπει το πρωινό και αυτό επηρεάζει την υπόλοιπη μέρα τους. Εκτός από το ξύπνημα λίγα λεπτά νωρίτερα, δοκιμάστε να φάτε ένα φρέσκο πρωινό: Τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως, χυμό, και ίσως ένα αυγό. Ένα φρέσκο πρωινό θα σας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεστε για το υπόλοιπο της ημέρας.
3.Τακτοποιήστε καθημερινά το σπίτι σας
Κανείς δεν συμπαθεί τον καθαρισμό του σπιτιού, ειδικά όσες γυναίκες καλούνται να τον κάνουν οι ίδιες. Όμως ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας και επιπλέον δεν συσσωρεύονται όλες οι δουλειές σε μία μόνο μέρα. Μπορείτε εναλλακτικά να ορίσετε κάποιες ημέρες της εβδομάδες για να κάνετε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού ( κουζίνα, μπάνιο).
4. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί
Στο τέλος της ημέρας, αφού έχετε βάλει τα παιδιά για ύπνο και έχετε πια καταφέρει να καθίσετε στον καναπέ, χαλαρώστε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ακόμα κι αν είχατε μια δύσκολη μέρα, τα 20 ή 30 λεπτά μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα και να σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα με άλλη προοπτική.


Πηγή