Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

5 ανυπόστατοι φόβοι κάθε μαμάς: Αγνοήστε τους!

Το να γίνεσαι γονιός έχει άπειρες πτυχές, αγωνίες, φοβίες και ανησυχίες. Μερικές όμως είναι εντελώς ανυποστατες, χωρίς λόγο ύπαρξης και για πολλούς… για γέλια. Πολλές μαμάδες ανησυχουν ότι το μωρό τους θα πάθει τα χειρότερα στον ύπνο του, στον ξύπνιο του, παίζοντας, τρώγωντας, στο σχολείο ή στο κρεβάτι. 

Χαλαρώστε μανούλες. Ολα θα πάνε καλά, και αργότερα θα χαμογελάτε:

Ας δούμε του 7 πιο κοινούε σνυπόστατους φόβους κάθε μαμάς:

1. Στην εγκυμοσύνη: Δεν θα δεθώ με το μωρό μου.
Μη τον σκέφτεστε. Οπως και να περνάτε την εγκυμοσύνη σας, θα δεθείτε με το μωρό σας. Πριν ή μετά, τον πρώτο καιρό, απο τον πρώτο μήνα, αργότερα, άμεσα… Οπως και να χει, θα συμβεί. Το μικρό σας πλασματάκι θα είναι πάντα κομμάτι από σας.

2. Στην εγκυμοσύνη: Δε θα είμαι τόσο καλή μαμά όσο η μαμά μου. Για πολλές μέλλουσες μανούλες, η δική τους μαμά ήταν μία άγια. Μία σούπερ ικανή μαμά, που έλυνε τα πάντα, με μαγικό τρόπο. Μη σκάτε. Θα είστε κι εσείς το ίδιο καλή. Μπορεί και καλύτερη. Για το μωρό σας, θα είστε η καλύτερη μαμά του κόσμου.

3. Με το νεογέννητο: Δε θα ξανακοιμηθώ ποτέ όλη νύχτα και δε θα ξαναέχω ποτέ χρόνο για  μένα. Υπάρχει λόγος που πολλές από μας θυμόμαστε ελάχιστα για εκείνη την περίοδο. Ειναι ένα τραύμα που ο οργανισμός το μπλοκάρει… Αλλά είναι μία φάση. Φυσικά και το μωρό σας θα κοιμηθεί περισσότερο και φυσικά τα χέρια σας δε θα έχουν πάντα ένα μωρό αγκαλιά. Και ξερετε και τι άλλο? Μπορεί και να σας λείψει εκείνη η φάση κάποια στιγμή. (Μπορεί λεμε, όρκο δεν παίρνουμε).

4. Με το νεογέννητο: Το μωρό μου θα πνιγεί, θα σταματήσει να αναπνεει. Ηρεμήστε. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε με τον ύπνο του, το περιβάλλον, το κρεβάτι του, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής και ηρεμήστε. Δεν του στήνετε παγίδα. Στην κούνια του το βάζετε. Και να θυμάστε, ότι όσο κι αν φαίνονται μικρούλικα, έχουν ένοτνο ένστικτο επιβίωσης.

5. Με το νήπιο: Θα σπάσει το κεφάλι του, θα μου φύγει μες στον δρόμο τρέχοντας, θα σκαρφαλώσει και θα χτυπήσει. Εντάξει χρειάζονται επιτήρηση. Προσέξτε σε λογικά πλαισια και σκεφτείτε ότι οι μελανιές και οι γρατζουνιές θα περάσουν. 

6. Στο σχολείο: Θα απαγάγουν το παιδί μου, ή αυτό θα χαθει. Πάρτε αποφαση ότι θα έρθουν στιγμές που το παιδί θα είναι στο σχολειο και εσεις δεν μπορείτε να ξέρετε τι κάνει κάθε στιγμή. Θα καταφέρουν να πάνε από το σχολικό στην τάξη. Και από την τάξη στο κυλικείο. Διαπαιδαγωγήστε τα σωστά για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Δείξτε του εμπιστοσύνη με σύνεση και σοφία. Οσο πιο ασφαλή νιώθουν και πατούν γερά στα πόδια τους, τόσο περισσότερα θα σας λένε. 

7. Για πάντα: Κακομαθαίνω το παιδι μου. Εσεις και όλος ο πλανήτης. 🙂 Σταματήστε να άγχεστε γι αυτο… 

 


Πηγή