Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

5 κρυφοί μαμαδίστικοι για τη νέα χρονιά

Κάθε χρόνο μία μαμά λέει στον εαυτο της ότι αυτή θα είναι η χρονιά της, αρχίζει με τα μεγαλεπίβολα σχέδιά της και τους υψηλούς στόχους τις πρώτες μέρες του χρόνου, αλλά κάπου στην πορεία, η καθημερινότητα παίρνει το ρόλο της και η μαμα δεν ανακηρύσσεται «Η Μαμά της Χρονιάς», γιατί τελικά δε μπορεί να είναι τέλεια σε όλα.

Να σας πούμε κάτι; Δεν πειράζει! Θα είστε η σούπερ μαμά που ήσασταν και το 2016 και αυτό είναι υπεραρκετό! Και αν κάποιους φίλους δε δείτε, ή σε μερικά σεμινάρια δεν πάτε, ή η συνδρομή στο γυμναστήριο πάει στράφι, δεν έγινε και τίποτα… Αρκεί να αγαπάτε, να φροντίζετε και να προστατεύετε τα παιδάκια σας!

Ας δούμε μερικούς από τους στοχους που όλες οι μαμάδες βάζουν – τουλάχιστον στο μυαλό τους 🙂

1. Να κάνετε τις ωραιότερες χειροτεχνίες για τα παιδιά σας και όλοι να καμαρώνουν τις δεξιότητές σας. Δεν έγινε και τίποτα μανούλες αν δεν το τηρήσετε. Το σημαντικό ειναι τα παιδιά σας να πηγαινουν σχολείο με τις εργασίες τους, κι εσείς να έχετε το χόμπι που σας αρέσει. Δε χρειάζεται να είστε η βασίλισσα της χειροτεχνίας, δεν ειναι αυτοσκοπός.

2. Να είστε στην ώρα σας για το σχολικό: Αυτό είναι θέμα. Φροντίστε το. Βάλτε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα, ή πείτε στο σχολικό να έρχεται αργότερα. Πάντως είναι ενοχλητικό να σας αγριοκοιτάζουν πρωί πρωί…

3. Να βρείτε τρόπους να κάνετε τα παιδιά σας να σας ακούνε… με την πρώτη. Προφανώς και προτιμάτε να μην γίνεστε κόκκινη από τα νεύρα, να μη φωνάζετε, να μην κλαιτε. Εχετε δοκιμάσει κάθε τρόπο αλλά τα τερατάκια σας έχουν τον τρόπο να σας βγαζουν εκτός εαυτού. Να σας πούμε ένα μυστικό; Πάντα θα το κάνουν. Καμιά φορά, παραδοθείτε και δεχτείτε την ήττα σας.Μη σκάτε. Πείτε ένα ‘εντάξει, η μαμά παραιτείται’, πάρτε μια ανάσα και αφήστε τα να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Μπορεί αυτός ο τρόπος, που δεν έχετε δοκιμάσει, να αποβεί αποτελεσματικός!

4. Να τρώτε πιο υγιεινά. Μπορεί να το παρακάνετε το 2016 ή στις γιορτές, τόσο εσείς όσο και τα μικρά σας. Βάλτε τον στόχο που θέλετε, και προσπαθήστε να τον κρατήσετε όσο μπορείτε. Πάλι θα φάτε σνακ που δεν πρέπει, πάλι θα έρθει καποια μέρα που θα παραγγείλετε απ’εξω και θα φάνε και τα μικρά σας. Χαλαρώστε. Αν δε γίνεται σε μόνιμη βάση, δε θα πάθει κανείς τίποτα.

5. Nα γίνετε κολλητή με την πεθερά σας. Αδιανόητο μανούλες. Είτε είστε στα μαχαίρια, είτε έχετε μια υπέροχη, γλυκιά, τρυφερή και κοντινή σχέση, δε θα ειστε ποτέ κολλητές. Εχετε παντρευτεί τον γιο της, η κάθε  μία έχει τις φίλες της, και τη ζωή της. Μπορεί να αγαπιέστε αλλά η σχέση σας θα είναι πάντα σχέση πεθεράς και νύφης. Και αυτό έχει τη δική του χάρη.


Πηγή