Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

5 λόγοι που η κοιλιά σας φαίνεται μεγαλύτερη απ΄ότι είναι στην πραγματικότητα

Προσέχετε τη διατροφή σας, αθλείστε, αποφεύγετε να τρώτε αργά το βράδυ. Και παρόλα αυτά, η κοιλιά σας, όχι μόνο δεν ξεφουσκώνει αλλά δείχνει μεγαλύτερη απ΄ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Τι μπορεί να φταίει;

Ορισμένες καθημερινές συνήθειες ακόμα και τρόφιμα μπορούν πραγματικά να κάνουν την κοιλιά σας να φαίνεται μεγαλύτερη.Συγκεκριμένα:

Μασάτε τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Καθώς μασάτε τσίχλα, καταπίνετε αέρα που παγιδεύεται στο στομάχι και το λεπτό έντερο προκαλώντας φούσκωμα. Εάν η τσίχλα που μασάτε είναι χωρίς ζάχαρη (που συστήνει ο οδοντίατρός σας) το φούσκωμα αυξάνεται επειδή τα τεχνητά γλυκαντικά δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό.

Έχετε πολύ στρες

Όταν είστε αγχωμένοι, το σώμα σας παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη . Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η ορμόνη «πιέζει» το σώμα σας να πάρει λίπος από πιο υγιείς περιοχές, όπως τον γλουτό και τους γοφούς σας και να το μεταφέρει στην κοιλιά σας. Αυτό ονομάζεται σπλαχνικό λίπος και όχι μόνο φαίνεται άσχημο αλλά είναι επίσης πολύ κακό για εσάς επειδή περιβάλλει τα ζωτικά σας όργανα.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Οι ενήλικες υποτίθεται ότι κοιμούνται επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ. Όταν δεν κοιμάστε επαρκώς αυξάνεται η κορτιζόλη στο σώμα σας αλλά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αποτέλεσμα, να έχετε έντονη επιθυμία να φάτε οτιδήποτε και χωρίς μέτρο τις περισσότερες φορές, κι αυτό έχει επίπτωση και στην …κοιλιά σας.

Καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες

Το μπρόκολο, το λάχανο και τα όσπρια όπως οι φακές και ο αρακάς περιέχουν μια ζάχαρη που ονομάζεται ραφινόζη. Το σώμα σας δεν έχει την ικανότητα να την αφομοιώσει σωστά, έτσι προκαλούνται στον οργανισμό αέρια και φούσκωμα . Αυτό σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες μπορεί να κάνει την κοιλιά σας να φαίνεται μεγάλη και πρησμένη.

futikes ines

Έχετε δυσανεξία στη γλουτένη

Περίπου το 15% του πληθυσμού έχει κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη και το 99% των περιπτώσεων δεν διαγιγνώσκεται. Προσέξτε κάθε φορά που τρώτε τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη (ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά) πώς αντιδρά το σώμα σας. Φούσκωμα, αέρια, διάρροια και/ή δυσκοιλιότητα είναι όλα σημάδια που μαρτυρούν ότι ίσως έχετε πρόβλημα στην πέψη των συγκεκριμένων τροφών με γλουτένη .

Η δυσκοιλιότητα, η δυσανεξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και το πολύ νάτριο είναι επίσης λόγοι που μπορεί να επιδεινώσουν το φούσκωμα στην κοιλιά και να την δείχνουν μεγαλύτερη.

Πηγή: healthyway.com


Πηγή