Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

5 πράγματα που μαθαίνουμε ως κορίτσια αλλά ξεχνάμε ως μαμάδες…

Οι μανούλες έχουν πολλά μαθήματα που πρέπει να διδάξουν στα παιδιά τους. 

Πολλές μαμάδες, έχουν ανακαλύψει ότι πράγματα που έμαθαν ως κορίτσια, κάπου χαθηκαν στον δρόμο… Κάποιος τους έπεισε για το αντίθετο, ή τους έπεισε ότι δεν ισχύουν. Κάπου ξεχάστηκαν, αφαιρέθηκαν ή οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την εφαρμογή τους. Πράγματα που οι ιδιες έχουν μάθει απο τις μανούλες τους, αλλά στο άγχος και τον πανικό της καθημερινότητας, πολύ συχνά τα ξεχνάνε.

Ας δούμε μερικά από αυτά, που καμιά φορά έχουμε να ξανα-μάθουμε, μαζί με τα παιδιά μας:

1. Να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας
Ο εαυτος σας θα σας δειχνει τον σωστό δρόμο. Ακούστε το ένστικτό σας. Μπορεί μεγαλώνοντας οι συνθήκες να σας δυσκολέψουν, αλλά ειδικά στη  μητρότητα θα είναι ό,τι πιο χρήσιμο θα σας συμβεί.

2. Να παίρνουμε ρίσκα γνωρίζοντας τις συνέπειες.
Να θυμάστε ότι όταν ήσασταν μικρές, πέσατε, φάγατε τα μούτρα σας και συνεχισατε ακάθεκτες. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Να είστε έτοιμες να αντιμετωπίσετε παρόμοιες καταστάσεις τώρα ως μαμά. Και για σας και για τα παιδιά σας.

3. Μην αφήνετε ποτέ να σας λέει καποιος ότι δε μπορείτε να κανετε κατι.
Οι γονείς σας σίγουρα θα σας το ειπαν όταν μεγαλωνατε. Πιστέψτε το, ακολουθήστε το και μεταδώστε το και στα παιδιά σας. Μην ακουτε ότι μόνο τα αγόρια μπορουν να κάνουν κάτι ή μονο οι άντρες. Εχετε ολη τη δύναμη να αποφασίσετε και να υλοποιήσετε τις επιθυμίες σας.

4. Αγαπήστε χωρίς όρια
Οι καρδιές που δε σπάνε δεν έχουν αγαπησει. Δώστε, νιώστε και πάρτε αγάπη. Ακόμη κι αν βρήκατε εμποδια στον δρόμο, ποτέ δεν είναι αργά να μοιράσετε αγάπη.

5. Το να μαθαίνετε απο τα λάθη σας είναι πιο σημαντικό απο το να είστε έξυπνη.
Το ταλέντο είναι φανταστικό. Αλλά όχι απαραίτητο. Η αφοσίωση, η σκληρή δουλειά είναι που θα σας πάνε μπροστά σίγουρα. Μην το ξεχνάτε. Μην το αμελείτε. 

6. Πείτε συγνώμη.
Οταν θα μαθαίνετε τα παιδιά σας να λένε συγνώμη, αναλογιστείτε και εσεις αν το υιοθετείτε. Πείτε πως λυπαστε, πως κάνατε λάθος, μην φοβάστε. Οι λέξεις που λέτε ειλικρινώς, μπορούν να κάνουν θαύματα ακομη και στις πιο ραγισμένες καρδιές.

7. Ο χρονος γιατρεύει όλες τις πληγες
Πόσες φορές το ακούσατε μεγαλώνοντας… Πόσες φορές θα το πείτε στα παιδιά σας. Για όλες εκείνες τις απαίσιες στιγμές, δικές σας και των παιδιών σας, ακόμη και αν ένα καλο κλάμα δεν έφτασε ή δεν έκανε τίποτα, να θυμάστε πάντα ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. 


Πηγή