Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

5 πράγματα που μια μαμά σταματά να κάνει όταν αποκτά δεύτερο παιδί

Ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού βρίσκει τους γονείς περισσότερο προετοιμασμένους και λιγότερο αγχωμένους.

Οι μητέρες δεν έχουν την αγωνία για το πώς θα το πιάσουν ή πώς θα το ταΐσουν καθώς η εμπειρία που έχουν από το πρώτο τους παιδί δεν είναι μία αφηρημένη έννοια.Έχουν όμως να αντιμετωπίσουν μία άλλη καθημερινότητα με δύο πλέον παιδιά που έχουν διαφορετικές ανάγκες. Ο χρόνος ξαφνικά αποκτά άλλη διάσταση γιατί απλά ποτέ δεν είναι αρκετός. Έτσι, η μανούλα θέλοντας και μη, πρέπει να γίνει ευέλικτη και περισσότερο ευρηματική για να τα προλάβει όλα (;). Μοιραία λοιπόν απλοποιεί τη ζωή της. Πώς:

-Σταματά να τηλεφωνεί στον παιδίατρο για το παραμικρό
Ο πανικός από ένα βήχα, μώλωπα, πέσιμο, δεν υπάρχει. Ανησυχία ναι, υστερία όχι. Πλέον γνωρίζει ότι τα παιδιά μπορεί να πέσουν χωρίς να χτυπήσουν γιατί είναι ανθεκτικά, να μην φάνε γιατί δεν έχουν διάθεση, να μην κοιμούνται γιατί απλά είναι σε υπερένταση.
-Δεν ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα
Στο πρώτο παιδί, η τήρηση του ωραρίου στα γεύματα και στον ύπνο είναι ιερή. Η πιστή εφαρμογή ενός ημερήσιου προγράμματος για το καλό πάντα του παιδιού, δεν έχει όμως πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα… Με τον ερχομό του δεύτερου παιδιού, οι γονείς γίνονται περισσότερο ελαστικοί. Θέλουν να υπάρχει πρόγραμμα αλλά δεν αγχώνονται το ίδιο με πριν.
-Δεν πηγαίνει για καφέ με τα παιδιά
Το σκηνικό με το μωρό στο καρότσι να κοιμάται και τη μαμά να απολαμβάνει έναν ωραιότατο καφέ σε καφετέρια, το έχουμε δει πολλές φορές. Αλλάζει όμως τελείως με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού. Τότε το σκηνικό έχει ως εξής: Μια μαμά που τρέχει πίσω από το πρώτο παιδί, το οποίο έχει βαρεθεί να κάθεται άλλο και το μωρό στο καρότσι να γκρινιάζει. Ετσι, η μανούλα αποφασίζει ότι δεν πρόκειται να πάει ποτέ μόνη για καφέ με τα δύο παιδιά. Γιατί απλά δεν θα καθίσει λεπτό.
– Παύει να είναι μανιακή με την καθαριότητα
Στο πρώτο παιδί με το που έπεφτε η πιπίλα κάτω, έσπευδε να την αποστειρώσει ή να την πλύνει πολύ καλά. Μπουκάλια, παιχνίδια, κούκλες, πιατάκια, έπρεπε να είναι πεντακάθαρα. Στο δεύτερο παιδί, η καθαριότητα δεν είναι εμμονή.
– Ξεχνά το σεξ
Το πνεύμα πρόθυμο αλλά το… σώμα αδυνατεί. Από την κούραση συνήθως και από την αϋπνία. Μα ακόμα και όταν ξεπεραστούν αυτά τα «εμπόδια», θα πρέπει να ρυθμιστούν άλλα. Όπως να έχουν πάει τα παιδιά για ύπνο νωρίς και να μην υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες (π.χ. προετοιμασία φαγητού για τα παιδιά). Πόσες φορές μέσα στην εβδομάδα μπορούν να συμβούν όλα αυτά μαζί;


Πηγή