Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν βάλετε το μωρό στο ίδιο δωμάτιο με το αδερφάκι του

Μόλις το μωρό μεγαλώσει λίγο και πλέον μπορεί να κοιμάται καλά και για αρκετές ώρες, ίσως έχει έρθει η ώρα για να το μεταφέρετε στο παιδικό δωμάτιο με το μεγαλύτερο αδερφάκι του. Πριν όμως κάνετε αυτό το βήμα, οι sleep experts του todaysparent.com μας δίνουν τις συμβουλές τους.

Περιμένετε μέχρι το μωρό να αποκτήσει μία ρουτίνα ύπνου

Κρατήστε το μωρό στο δωμάτιό σας μέχρι να μπορέσει να κοιμηθεί όλο το βράδυ ή τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσει μία ρουτίνα με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου. Έτσι και εσείς θα είστε πιο ήρεμη αλλά και το μεγαλύτερο παιδί σας δεν θα ξυπνάει λόγω του μωρού.

Συζητήστε το με το μεγαλύτερο παιδί σας

Όπως ακριβώς του ανακοινώσατε ότι είστε έγκυος και συζητήσατε μαζί του τον ερχομό ενός νέου μέλους στο σπίτι έτσι και τώρα, καλό είναι να συζητήσετε μαζί του ότι θα μοιράζεται το δωμάτιό του με το μικρό του αδερφάκι.

Εκπαιδεύστε το κάθε παιδί ξεχωριστά

Εάν για κάποιο παιδί χρειάζεται να επιμείνετε λίγο παραπάνω στην εκπαίδευση ύπνου του, είναι καλύτερο να αφήσετε στο δωμάτιο το μικρότερο και να μεταφέρετε το μεγαλύτερο σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Χρησιμοποιήστε ένα «φυσικό» ρολόι

Ένα «φυσικό» ρολόι μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, ιδιαίτερα για όσους έχετε μεγαλύτερα παιδιά. Ζητήστε από τα παιδιά σας να μείνουν στο κρεβάτι μέχρι να βγει ο ήλιος. Έτσι ακόμα και τα παιδιά που ξυπνάνε πολύ νωρίς, θα κάνουν ησυχία και δεν θα ξυπνήσουν το αδερφάκι τους που μπορεί να κοιμάται δίπλα.

Δοκιμάστε την επιβράβευση

Όταν τα παιδιά σας είναι συνεργάσιμα στο θέμα του ύπνου και της βραδινής ρουτίνας, μπορείτε να τα επιβραβεύσετε. Με αυτόν τον τρόπο τους δείχνετε ότι εκτιμάτε τη συμπεριφορά τους.

Πηγή: todaysparent.com


Πηγή