Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

5 τρόποι για να ανακαλύψετε και να ενισχύσετε το ταλέντο του παιδιού σας (vid)

Το κάθε παιδί, ήδη από την πρώτη στιγμή που έρχεται στον κόσμο, σιγά σιγά διαμορφώνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.

Από τους πρώτους μήνες ζωής το, θα παρατηρήσετε ότι έχει αρχίσει να αποκτά συγκεκριμένες προτιμήσεις και χαρακτηριστικά. Όσο μεγαλώνει λοιπόν θα αρχίσει να αποκτά κλίσεις και να είναι πιο ξεκάθαρο το τι του αρέσει και τι όχι.

Πώς όμως θα καταλάβετε ποιο είναι το ταλέντο του παιδιού σας και πώς θα συμβάλετε εσείς στην ενίσχυσή του;

1) Δώστε προσοχή και σημασία στη συμπεριφορά του
Μπορεί με τους έντονους ρυθμούς που έχει η καθημερινότητα, να σας φαίνεται ότι ο χρόνος κυλάει απίστευτα γρήγορα, ωστόσο κάποιες φορές θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, να παρατηρήσετε και να επεξεραστείτε όσα συμβαίνουν μέσα στη μέρα σας. Κάνοντας αυτό θα μπροείτε να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού σας, να δείτε τι είναι αυτό που του αρέσει να κάνει μέσα στη μέρα του αλλά και τις αντιδράσεις του στα διάφορα ερεθίσματα που λαμβάνει καθημερινά.

2) Μάθετέ του να έχει επιμονή και υπομονή
Η επιμονή και η υπομονή είναι δύο πολύ σημαντικά πράγματα που συμβάλουν στην ενίσχυση του ταλέντου του παιδιού σας. Ακόμα και αν είναι φυσικό ταλέντο σε κάτι, θα χρεαστεί χρόνο κα προσπάθεια για να το αναπτύξει. Για αυτήν την προσπάθεια θα χρειαστεί φυσικά και τη δική σας στήριξη. Επενδύστε χρόνο σε αυτό που του αρέσει να κάνει και ακόμα και αν κάποιες φορές οι προσπάθειες μοιάζουν αποτυχημένες, μην παραιτηθείτε. Δώστε το κίνητρο στο παιδί σας να συνεχίσει να προσπαθεί! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι γονείς είναι αυτοί που δίνουν το καλό παράδειγμα και τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές του.

3) Επιβραβεύστε το
Η επιβράβευση -όταν φυσικά αυτή γίνεται με μέτρο και δεν χάνει τη σημασία της- μπροει να αποτελέσει κίνητρο για να κάνει το παιδί σας να προσπαθήσει ακομα περισσότερο. Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι και μόνο ένα μπράβο είναι πολύ σημαντικό.

4) Μάθετε του τη σημασία των μικρών και σταθερών βημάτων
Αυτο συνδέεται με την επιμονή και την υπομονή που αναφέρουμε παραπάνω. Είναι σημαντικό τόσο εσεις όσο και το παιδί σας να κατανοήσετε ότι το να μάθει το μικρό σας ζωγραφική, μουσική, κάποιο άθλημα κτλ δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζονται μικρά και σταθερά βήματα, συνεχής προσπάθεια και επιμονή για τον στόχο.

5) Κάντε το να καταλάβει οτι ό,τι και να γίνει θα είστε δίπλα του
Αν και σας φαίνεται αυτονόητο πολλές φορές χρειάζεται να υπενθυμίζετε στο παιδί σας ότι ό,τι και να γίνει θα έχει τη δική σας στήριξη. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτά αυτοπεποίθηση, πατάει πιο γερά στα πόδια του και ανακαλύπτει πιο εύκολα και πιο γρήγορα τον εαυτό του.

Εάν λοιπόν έχετε αντιληφθεί ότι το παιδί σας έχει μία κλίση στη μουσική, στο χορό, στη ζωγραφική ή σε κάποιο άθλημα, δοκιμάστε τα παραπάνω και δώστε του όλα τα κίνητρα και τα εφόδια για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του!

Που ξέρετε, μπορεί σε λίγα χρόνια να μαγέψει τα πλήθη όπως έκανε και το παιδάκι στο παρακάτω video!

Ο μικρός μπόμπιρας παίρνει την κιθάρα του μπαμπά του και η συνέχεια μας αφήνει άφωνους.

 

Το βίντεο έχει πολλές χιλιάδες views και πολλοί αδυνατούν να πιστέχουν αυτό που κάνει αυτό το μωρό! Δείτε το και τα συμπεράσματα, δικά σας!

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019


Πηγή