Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
5 λόγοι για τους οποίους ο Ιούλιος είναι ο ιδανικός μήνας σύλληψης

5 λόγοι για τους οποίους ο Ιούλιος είναι ο ιδανικός μήνας σύλληψης

Εάν σκέφτεστε να «βάλετε μπρος» τη διαδικασία να κάνετε το πρώτο σας μωράκι ή το δεύτερο ή και το τρίτο, μην το σκέφτεστε πολύ γιατί ο Ιούλιος είναι ο ιδανικός μήνας σύλληψης!

Εννοείται βέβαια, πώς στην ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα προγραμματίζουμε – ειδικά όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη – αλλά γιατί να μην κάνετε την προσπάθειά σας; Ιδού οι λόγοι!

Ελάχιστες πιθανότητες εποχικής γρίπης

Αν η σύλληψη γίνει τον Ιούλιο, τότε το μωράκι σας θα γεννηθεί Απρίλιο – Μάϊο και δεν θα αγχωθείτε έτσι για τις ιώσεις του χειμώνα ή το κρύο. Εννοείται βέβαια πώς θα πρέπει να προσέχετε κι εσείς οι ίδιες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε τόσο πολύ για τα μικρόβια, όπως θα κάνατε αν το μωρό γεννιόταν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Επίσης, αν έχετε ήδη μικρό παιδί στο σπίτι που πηγαίνει στο σχολείο, στον παιδικό σταθμό, ή δραστηριότητες, τότε ξέρετε ότι το σπίτι σας είναι εστία μικροβίων τον χειμώνα. Αντιθέτως την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι λιγότερες οι πιθανότητες να αρρωστήσει το νεογέννητο.

Φρέσκος αέρας: Καλό για τη μαμά και το μωρό

Αν η σύλληψη γίνει τον Ιούλιο και γεννήσετε την ερχόμενη άνοιξη, η άνοιξη σίγουρα θα έρθει στο σπίτι σας και θα φέρει μια δέσμη χαράς! Επιπλέον σκεφτείτε πόσες βόλτες θα μπορείτε να κάνετε με το μωρό την περίοδο εκείνη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο για μια μαμά και ένα νεογέννητο από το να αισθάνονται κλεισμένοι μες στο σπίτι. Αντιθέτως την άνοιξη θα μπορείτε να κάνετε σύντομους περιπάτους, να αναπνέετε φρέσκο και δροσερό αέρα που είναι άκρως απαραίτητος για ένα μωρό. Ακόμα καλύτερα; Αν έχετε ήδη μεγαλύτερα παιδάκια θα μπορείτε να πηγαίνετε μια βόλτα στο πάρκο με το βρέφος στο καρότσι και το μεγαλύτερο παιδάκι σας να τρέχει αμέριμνο εκτονώνοντας την ενέργειά του.

Τέλος της σχολικής χρονιάς

Το μωρό σας δεν θα γεννηθεί ούτε στα τέλη του καλοκαιριού ούτε όμως και στις αρχές του φθινοπώρου, γνωστή και ως «περίοδος επικινδυνότητας», γιατί τα παιδιά είτε πηγαίνουν πολύ νωρίς στο σχολείο είτε αργά. Αν γεννηθεί όμως την άνοιξη δεν θα είναι ούτε ο μεγαλύτερος ούτε κι όμως ο μικρότερος στην τάξη του και θα πάει «στην ώρα του» σχολείο.

Χαλαρό καλοκαίρι – μεγαλύτερες πιθανότητες σύλληψης

Το καλοκαίρι ανεβαίνει η θερμοκρασία και μαζί με αυτή και η ερωτική μας διάθεση. Οι πιθανότητες να είστε πιο χαλαροί αυτό το διάστημα είναι μεγαλύτερες συγκριτικά με το φθινόπωρο και το χειμώνα με το άγχος της δουλειάς και τους ρυθμούς να είναι πιο εντατικούς. Αν είστε χαλαροί οι πιθανότητες το σπέρμα να συναντήσει το ωάριο είναι επίσης μεγαλύτερες! ανυπομονούμε να τον χρόνο με τους εταίρους και τις οικογένειές τους.

Αισθάνεστε πιο σέξι

Είστε νευρική με την ιδέα ότι θα φορέσετε το μαγιό σας; Ναι αλλά επίσης σκεφτείτε τα αέρινα φορέματα, τις μακριές φούστες, τα καφτάνια που σας κάνουν να αισθάνεστε πιο όμορφη και σέξι. Το αίσθημα αυτό συνήθως οδηγεί και σε περισσότερο σεξ, επομένως και μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Μπορεί να συμβούν «ατυχήματα»

Ενδεχομένως θα χαλαρώσετε περισσότερο πίνοντας ένα ποτήρι σαγκριά το καλοκαίρι στην βεράντα, έτσι δεν είναι υποψήφιες μανούλες; Οι χαλαρές ημέρες του καλοκαιριού, με ένα δύο ή τρία περισσότερα ποτήρια κρασί μπορεί να σας βρουν με ένα μωρό στην αγκαλιά την επόμενη άνοιξη.

Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίστε το χαλαρά, παραμείνετε θετικοί και χωρίς άγχος, απολαύστε το σεξ με τον σύντροφό σας και ότι είναι να γίνει θα γίνει.

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr