Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

5 tips για να μάθετε στο παιδί σας να μοιράζεται

Τα παιδιά κοινωνικοποιούνται ήδη από την πολύ μικρή τους ακόμα ηλικία και όπως όλοι οι γονείς, είναι λογικό κι εσείς να θέλετε το μικρό σας να είναι εξωστρεφές, να κάνει φίλους και να είναι δοτικό.

Το πρώτο βήμα, είναι να μάθει να μοιράζεται, κάτι που μπορούμε να τους καλλιεργήσουμε κι εμείς με τη δική μας συμπεριφορά. Ποια καθημερινά tips θα βοηθήσουν το παιδί σας να μάθει να μοιράζεται τα παιχνίδια του και οτιδήποτε άλλο με τους γύρω τους;

Διοργανώστε συναντήσεις με άλλα παιδιά
Η συναναστροφή με συνομηλίκους κάνει τα παιδιά να μαθαίνουν ήδη από τη μικρή τους ηλικία να επικοινωνούν. Διοργανώστε συναντήσεις με φίλους και ζητήστε από τον κάθε έναν να κρατάει τα παιχνίδια του.

Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτη
Κάντε τον χρονοδιακόπτη κομμάτι του παιχνιδιού. Κάθε φορά που χτυπάει τα παιδιά θα πρέπει να ανταλλάξουν τα παιχνίδια τους.

Επιλέξτε ομαδικές δραστηριότητες
Οι ομαδικές δραστηριότητες μαθαίνουν στα παιδιά να συνεργάζονται και να από λαμβάνουν την ομαδική δουλειά.

Μοιραστείτε ένα γεύμα
Η έννοια του μοιράσματος δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιχνίδια αλλά και με το φαγητό. Ζητήστε από το μικρό σας να μοιραστεί το σνακ του με εσάς ή κάποιον άλλον και σταδιακά θα δείτε ότι αυτό θα επηρεάσει την ευρύτερη συμπεριφορά του.

Πείτε του ότι μπορεί να ζητήσει ένα παιχνίδια
Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι όπως ζητάει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί του αρέσει και θέλει να παίξει μαζί του, το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα παιδάκια που μπορεί να θέλουν ένα δικό του παιχνίδι.

Γίνετε πρότυπο
Τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους. Δείξτε του έμπρακτα πώς κι εσείς μοιράζεστε πράγματα και αυτή η κίνηση θα αποτυπωθεί στο μυαλουδάκι του.

Πηγή: motherandbaby.co.uk


Πηγή