Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

5+1 περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης τα οποία στην πραγματικότητα είναι απόλυτα φυσιολογικά

Κάποια συμπτώματα εγκυμοσύνης όπως οι πρησμένοι αστράγαλοι, οι ναυτίες και οι πόνοι στην πλάτη, είναι ήδη γνωστά. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα τα οποία δεν είναι τόσο συνήθη και που ίσως να σας αγχώσουν αν τα βιώσετε, χωρίς ωστόσο να υπάρχει λόγος. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1.Παραπάνω σάλιο από το φυσιολογικό

Ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο, πολλές γυναίκες νιώθουν ότι έχουν παραπάνω σάλιο από όσο είχαν πριν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό σχετίζεται με τις πρωινές ναυτίες και θα έχει υποχωρήσει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο. Δοκιμάστε να μασήσετε τσίχλα χωρίς ζάχαρη ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο στοματικό διάλυμα. Θα κρατήσουν το σάλιο και τις πρωινές ναυτίες υπό έλεγχο.

2.Αιμορραγία στη μύτη και στα ούλα

Η αλλαγή των ορμονών συνεπάγεται αλλαγές στη ροή του αίματος ιδιαίτερα στην περιοχή της μύτης και κάνει τα ούλα πιο ευαίσθητα και πρησμένα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα μάλιστα, αποδείχτηκε ότι η αιμορραγία στα ούλα είναι μία από τις πιο συνηθισμένες αλλαγές στο στόμα που πιθανόν να αντιμετωπίσει μία μέλλουσα μαμά.

3.Μία ακαταμάχητη ανάγκη να καθαρίσετε και να τακτοποιήσετε το σπίτι

Και όμως, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, αυτό το σύμπτωμα δεν είναι καθόλου περίεργο και μάλιστα έχει παρατηρηθεί και σε άλλα έμβια όντα όπως, τα πουλιά, οι γάτες και οι σκύλοι που λίγο πριν φέρουν στον κόσμο τα μικρά τους θέλουν να τακτοποιήσουν και να φροντίσουν τον χώρο όπου θα γεννήσουν.

4. Πιο πυκνά μαλλιά και πιο σκληρά νύχια

Μέχρι και την 20η εβδομάδα, πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι τα μαλλιά και τα νύχια τους μακραίνουν πιο γρήγορα σε σχέση με παλαιότερα. Επίσης, εάν παρατηρήσετε ότι οι τρίχες των μαλλιών σας και οι τα νύχια σας είναι πιο σκληρά, μην σας φανεί περίεργο.

5. Κόκκινες, ερεθισμένες παλάμες και πατούσες

Είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι οι παλάμες και οι πατούσες σας είναι πιο κόκκινες και ερεθισμένες από ότι συνήθως. Αυτό το σύμπτωμα οφείλεται στην αυξημένη ροή του αίματος και στα υψηλά επίπεδα των οιστρογόνων και αν και φυσιολογικό, καλό είναι να το αναφέρετε στον γιατρό σας.

6. Κράμπες στα πόδια

Αυτό το σύμπτωμα δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Σε κάποιες γυναίκες ωστόσο, ο πόνος είναι αρκετά πιο έντονος και οι κράμπες πολύ πιο συχνές.

Πηγή: todaysparent.com


Πηγή