Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

5+1 τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας στην εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος με ευχάριστες στιγμές αλλά και δυσκολίες. Είναι σημαντικό, όλο αυτό το διάστημα, να φροντίσετε τον εαυτό σας και να κάνετε ό,τι μπορείτε για να παραμείνετε εσείς και το μωρό σας υγιείς.

Μία περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, με τον κορονοϊό να εξακολουθεί να μαστίζει την υφήλιο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας; Δείτε παρακάτω απλά tips που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας.

Προσέξτε τη διατροφή σας
Η διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία τόσο της μέλλουσας μαμάς, όσο και του εμβρύου. Βάλτε στη διατροφή σας τροφές που τονώνουν το ανοσοποιητικό όπως φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, όσπρια και λαχανικά.

Αποφύγετε τα junk food
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση junk food ενδέχεται να προκαλέσει φλεγμονές. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες τροφές προσφέρουν μόνο θερμίδες, και σχεδόν καθόλου θρεπτικά συστατικά.

Πίνετε περισσότερο νερό
Η κατανάλωση νερού είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνετε detox στον οργανισμό σας και αυτό ισχύει και την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Ρωτήστε τον γιατρό σας για τυχόν συμπληρώματα
Την περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού και οι ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής σας, ίσως να μην επαρκούν. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα, μόνο εφόσον σαν το προτείνει και ο γιατρός σας.

Κάντε γυνμναστική
Η γυμναστική έχει πολλά οφέλη και στην εγκυμοσύνη. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και παράλληλα προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό.

Αποβάλλετε το στρες
Το άγχος και το στρες μπορούν να βλάψουν εσάς και το μωρό σας, κρατήστε το λοιπόν μακριά από τους υπέροχους αυτούς μήνες.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή