Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

5+1 φυσικοί τρόποι για να επισπεύσεις τον τοκετό

Στις περισσότερες γυναίκες, τα νερά σπάνε όταν πλησιάζει η τελική ημερομηνία τοκετού. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου μπορεί η μέλλουσα μαμά να έχει συμπληρώσεις τις 40 εβδομάδες εγκυμοσύνης και ακόμη το μωρό… άφαντο! Εάν και εσύ είσαι μια από αυτές τις μανούλες, δες τι μπορείς να κάνεις παρακάτω:

Συχνή αλλαγή στη στάση του σώματος

Το να παραμένεις ακίνητη σε μία θέση δεν είναι πολύ βοηθητικό για τον τοκετό και δεν πρόκειται να κάνει τα νερά να σπάσουν πιο γρήγορα. Αντιθέτως, η κίνηση και η συχνή αλλαγή στάσης του σώματος μπορεί να επισπεύσει τη διαδικασία του τοκετού.

Άσε τη βαρύτητα να δουλέψει για εσένα

Η βαρύτητα επηρεάζει την καθημερινότητά μας σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο νομίζουμε. Εάν περιμένεις με αγωνία να σπάσουν τα νερά, κάνε μία βόλτα και άσε τη βαρύτητα να κάνει το θαύμα της.

Χρησιμοποίησε το στήθος σου

Στο στήθος απελευθερώνεται η οξυτοκίνη, μία ουσία που συμβάλλει στο να προκληθούν συσπάσεις και επιταχύνει τον τοκετό. Κάνετε απαλό μασάζ στο στήθος και στις ρώγες σας ή εναλλακτικά απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο και αφήστε το νερό να κυλήσει στο στήθος σας. 

Συχνή σεξουαλική επαφή

Η σεξουαλική επαφή και ακόμη περισσότερο ο οργασμός, συμβάλουν στο να ξεκινήσουν οι συσπάσεις που οδηγούν στον τοκετό.

Χρησιμοποίησε καστορέλαιο

Λίγο καστορέλαιο σε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό, μπορεί να κάνει θαύματα.

Κάνε αρωματοθεραπεία

Κάποια ιδιαίτερα αρώματα όπως η λεβάντα, το μανταρίνι ή το χαμομήλι, μπορούν να επιταχύνουν τον τοκετό και επίσης δρουν καταπραϋντικά στη ναυτία και στους διάφορους πόνους του σώματος.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή