Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

5+1 tips για να προστατεύσετε το μωρό από τη ζέστη

Το καλοκαίρι έχει πλέον κάνει αισθητή την παρουσία του και επιτέλους ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε την κάθε στιγμή. Βόλτες τις ηλιόλουστες μέρες, εξορμήσεις στη θάλασσα, διακοπές.

Οι νέες μαμάδες ανησυχείτε για την ασφάλεια του μωρού σας  και είναι λογικό. Τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα στην ζέστη για αυτό και πρέπει να τους παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο

Τα μωρά ηλικία κάτω των έξι μηνών δεν πρέπει να εκτίθεται καθόλου στον ήλιο, καθώς το δέρμα τους περιέχει πολύ λίγη μελανίνη. Σε αυτήν την ηλικία δεν φορούν ακόμα αντηλιακό επομένως καλό είναι να αποφύγετε πάση θυσία την απευθείας έκθεσή τους στον ήλιο. Στην παραλία προτιμήστε τα σκιερά μέρη και ακόμα και στη βόλτα σας με το καρότσι, φροντίστε ώστε το κάλυμμα του καροτσιού να προστατεύει το μωρό.

Ντύσε το μωρό έξυπνα

Τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμήστε για το μωρό σας άνετα, βαμβακερά ρουχαλάκια καθώς απορροφούν τον ιδρώτα καλύτερα από τα συνθετικά. Ένας γενικός κανόνας που μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας, είναι να ντύνετε το μωρό όπως ντύνεστε κι εσείς. Ούτε πιο ελαφριά, ούτε πιο κοντά.

Αερίζετε καλά το σπίτι

Ο σωστός και συχνός αερισμός του σπιτιού είναι απαραίτητος τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδάλλως το σπίτι μπορεί να έχετε μία πνιγηρή ατμόσφαιρα καθόλου ευχάριστη ούτε για εσάς , ούτε για το μωρό σας. Επίσης, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες αντί για κλιματιστικό, καθώς ο αέρας ανακυκλώνεται καλύτερα.

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι επαρκώς ενυδατωμένο

Το καλοκαίρι αυξάνεται ο κίνδυνος της αφυδάτωσης. Εάν το μωρό ακόμα θηλάζει αποκλειστικά, μην ξεχνάτε ότι πολύ σημαντική είναι πρώτα από όλα η δική σας ενυδάτωση. Σε μεγαλύτερα μωρά που έχουν αρχίσει να τρέφονται με στερεές τροφές προσφέρετε τακτικά νερό ή άλλα ροφήματα όπως χυμούς από φρέσκα φρούτα.

Μην ξεχνάτε το καπέλο

Το καπέλο είναι από τα απαραίτητα αξεσουάρ του καλοκαιριού. Προτιμήστε για το μικρό σας, ένα καπέλο με μεγάλο γείσο που θα προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια από το σώμα του μωρού.

Οργανώστε το χρόνο σας

Φτιάξτε το ημερήσιο πρόγραμμά σας ώστε τις μεσημεριανές ώρες που πάντα κάνει περισσότερη ζέστη να είστε σπίτι. Αποφύγετε να είστε εκτός τις ώρες από 10 το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι και προτιμήστε να κάνετε τη βόλτα σας το απόγευμα ή νωρίς το πρωί.


Πηγή