Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

6 τρόποι για να μείνουν οι γονείς έστω και για λίγο μόνοι!

Μόλις γίνετε γονείς, θα είναι δύσκολο να βρείτε λίγο χρόνο για να μείνετε μόνοι ειδικά όταν τα παιδιά και οι ανάγκες τους, είναι εκείνα που καταναλώνουν όλη την ενέργειά σας!

Αν δεν μας πιστεύετε απλά ρωτήστε τους φίλους σας γονείς, που για 3 χρόνια δεν έχουν καταφέρει να μείνουν μόνοι. Εάν δεν μπορείτε καν να πάτε ούτε στην τουαλέτα μόνη σας, πώς στο καλό υποτίθεται ότι θα βρείτε χρόνο για άλλο σας μισό; Και φυσικά, αυτός ο πολύτιμος προσωπικός χρόνος είναι ζωτικής σημασίας για κάθε γάμο και κάθε σχέση. Αν και οι γουλιές πάνω στο μπλουζάκι σας, τα πολλά «Γιατί μαμά» ή «Γιατί μπαμπά», είναι διασκεδαστικά, υπάρχουν μερικοί τρόποι για ξεφύγετε για λίγο από όλα αυτά περνώντας και αφιερώνοντας χρόνο στο άλλο σας μισό.

1. Βρείτε χρόνο χωρίς τα παιδιά
Εκμεταλλευτείτε κάθε στιγμή που τα παιδιά δεν είναι μαζί σας. Αν για παράδειγμα και οι δύο εργάζεστε, τότε απλά κανονίστε ένα ραντεβού μία φορά την εβδομάδα και βρεθείτε για να φάτε μαζί. Αν πάλι αυτό δεν σας βολεύει, τη στιγμή που το παιδί έχει μπάσκετ, μπαλέτο ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, βγείτε μαζί για καφέ ή γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο και γυμναστείτε μαζί για μία ώρα. Ακόμη και αυτές οι στιγμές, μέσα σε μια πολυάσχολη εβδομάδα, θα σας επιτρέψει να βρεθείτε έστω και για λίγο μόνοι. Να θυμάστε, το να είστε μαζί δεν χρειάζεται απαραίτητα να σημαίνει ότι πρέπει να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο. Απλά αρκεί που είστε οι δυο σας, μόνοι!

2. Κλείστε την πόρτα
Όσο αστείο και αν ακούγεται αυτό, μερικές φορές αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλά να κλείσετε την πόρτα. Φυσικά, φροντίστε τα παιδιά, και ειδικά τα μικρότερης ηλικίας να είναι σε ένα ασφαλές μέρος (πχ. κούνια, πάρκο). Τότε απλά κλείστε την πόρτα. Είναι μοναδικά ακόμη και αυτά τα λίγα λεπτά ησυχίας που θα μπορείτε να μιλήσετε και να αγκαλιάσετε τον άνθρωπό σας, χωρίς να σας ζητάει το ένα και το άλλο το μικρό σας.

3. Εκμεταλλευτείτε τα βράδια
Ξέρουμε, το βράδυ μπορεί να είστε εξαντλημένη από την κουραστική μέρα στο γραφείο ή το σπίτι και ενδεχομένως να θέλετε να κλείσετε τα μάτια σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε για να ξεκουραστείτε. Πριν κοιμηθείτε, ξαπλώστε μαζί με τον σύντροφό-σύζυγό σας, μιλήστε, συζητήστε για τη μέρα σας, αποφορτιστείτε, αγκαλιαστείτε, γαργαλίστε ο ένας τον άλλο, γελάστε!

tropoi gia na moinoun oi goneis esto kai ligo monoi 3

4. Το «απλό» είναι καλύτερο
Μερικές φορές, υπάρχουν στιγμές μέσα στην καθημερινότητά μας που δεν εκμεταλλευόμαστε. Για παράδειγμα, τη στιγμή που ετοιμάζετε το αυριανό φαγητό, ετοιμάστε και κάτι γρήγορο για να φάτε μαζί με τον σύντροφό σας μόλις τα παιδιά κοιμηθούν. Αν τα παιδιά διαβάζουν στο δωμάτιό τους, φιληθείτε και αν το άλλο σας μισό κάνει ντους, απλά μπείτε στο μπάνιο με την πρόφαση ότι θέλετε να πάρετε κάτι και τρίψτε του την πλάτη. Ακόμη και αυτό θα τονώσει τον ερωτισμό ανάμεσά σας.

5. Εκμεταλλευτείτε τους ύπνους των παιδιών
Αν τα παιδιά σας κοιμούνται το μεσημέρι και αν κοιμούνται και νωρίς το βράδυ τότε έχετε πιάσει το jackpot! Δείτε μια ταινία (απαγορευμένη για παιδιά) μαζί, κάντε ένα ρομαντικό αφρόλουτρο μαζί. Οι εναλλακτικές κατά τη διάρκεια που τα παιδιά κοιμούνται… είναι πολλές! Αρκεί να υπάρχει η θέληση και η διάθεση!

6. Καλέστε μια νταντά
Αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να περάσετε λίγο χρόνο μαζί… απλά ζητήστε βοήθεια. Καλέστε μια νταντά ή ζητήστε από τους γονείς ή τα πεθερικά σας να έρθουν να κρατήσουν τα παιδιά για μερικές ώρες.


Πηγή