Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
6 must πράγματα για το υπερκινητικό μωρό σας

6 must πράγματα για το υπερκινητικό μωρό σας

Αν νομίζετε πώς μόνο τα δικά σας παιδιά είναι υπερκινητικά που δεν κάθονται λεπτό ήσυχα, κάνετε λάθος.

Τα  περισσότερα μωράκια ηλικίας 1 – 3 τρελαίνονται να εξερευνούν τα πάντα γύρω τους αφού όλα τους φαίνονται καινούργια. Δείτε ποια πράγματα είναι σημαντικό να έχετε στο παιδικό δωμάτιο για να εκτονώνεται και να διασκεδάζει το μικρό σας.

Παιχνίδια

Το παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά στη συγκέντρωση, στην έκφραση της δημιουργικότητάς τους και ενισχύουν τον αυθορμητισμό τους. Βοηθάνε και εσάς τους γονείς να μάθετε καλύτερα το μωρό σας, παρατηρώντας το να παίζει. Φροντίστε λοιπόν τα παιχνίδια του μωρού σας να είναι κατάλληλα για την ηλικία του, να τα ψυχαγωγούν και να είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Βιβλία

Όχι το μωρό σας δεν θα πάρει το βιβλίο να το διαβάσει αλλά θα το κάνετε εσείς για εκείνο. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να διαβάζουν παραμύθια στα μωρά τους, έστω και μισή ωρίτσα πριν τον ύπνο. Ερευνητές από το Πανεπιστημίο Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια, αναφέρουν ότι, πέραν της συχνής ομιλίας,  η ανάγνωση μιας ιστοριούλας πριν από τον ύπνο, θα μπορούσε να ενισχύσει τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών, οδηγώντας σε καλύτερους βαθμούς στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο και μακροπρόθεσμα σε μια καλή θέση εργασίας και σε έναν ευτυχισμένο γάμο!

Παιχνίδια – οχήματα

Τα φορτηγά, τα τρενάκια, τα αυτοκινητάκια, οτιδήποτε τελοσπάντων κινείται είναι το ιδανικό παιχνίδι για τα αγοράκια. Θα δείτε τον γιο να κάθετε ώρες ατελείωτες να παίζει ενθουσιασμένο και να βγάζει παράλληλα ήχους που κάνει το τρενάκι, το αυτοκίνητο και ούτω καθεξής.

Θρανίο για χειροτεχνίες

Στο παιδικό δωμάτιο καλό είναι να υπάρχει ένα μικρό τραπεζάκι με καρεκλάκι όπου το παιδάκι σας μπορεί να περνάει δημιουργικό χρόνο μαζί σας φτιάχνοντας στην αρχή απλές ζωγραφιές και στη συνέχεια όμορφες κατασκευές.

Κουζινικά

Αποκλειστικά για κοριτσάκια! Θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς πώς οι κόρες σας λατρεύουν να προσποιούνται ότι μαγειρεύουν ή «τρώνε» τη λιχουδιά που έχουν φτιάξει.

Μουσική

Τα παιδιά λατρεύουν τη μουσική! Χορεύουν, τραγουδάνε, παίζουν με τους ρυθμούς της μουσικής! Φροντίστε λοιπόν να έχετε στο παιδικό δωμάτιο ένα στερεοφωνικό ή να τους βάζετε να ακούνε μουσική από το laptop σας. Μπορείτε ακόμα και τις δουλειές σας να κάνετε με την ησυχία σας μέχρι να τελειώσει η playlist που τους βάλατε. Ακούστε και τις δικές μας playlist στο BabyRadio και κάντε ένα μίνι πάρτι στο σπίτι σας!

Πηγή: baby.gr