Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

7 ιδέες για δώρα σε παιδιά που όμως δεν είναι παιχνίδια

Όσοι έχουν παιδιά, η εικόνα των παιχνιδιών που είναι διάσπαρτα παντού μέσα στο σπίτι, είναι γνωστή.

Δεν έχει σημασία πόσο επιμελείς είμαστε στην τακτοποίησή τους καθώς στο τέλος αποδεικνύεται μία άνιση μάχη. Τα παιχνίδια δεν είναι ποτέ- ή- μόνο στο παιδικό δωμάτιο, αλλά στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο διάδρομο ακόμα και στο μπάνιο. Ακριβώς  επειδή τα περισσότερα παιδιά δύσκολα ενθουσιάζονται και δένονται με ένα παιχνίδι και με αφορμή τις γιορτές που είναι προ των πυλών, σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε αντί των κλασικών παιχνιδιών να προσφέρετε στα παιδιά σας άλλου είδους δώρα. Όπως:

1. Μαθήματα χορού, μουσικής, ιππασίας, χειροτεχνίας. Είναι ένας τρόπος να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με κάτι άλλο πέραν των καθημερινών τους δραστηριοτήτων. Τα μαθήματα αυτά, που μπορεί να καλύπτουν μία μεγάλη γκάμα, δεν είναι υποχρεωτικό να γίνονται κάθε ημέρα αλλά μία συγκεκριμένη που θα είναι σταθερή.Επίσης μπορείτε να το προγραμματίσετε μόνο για τις γιορτές.
2. Συνδρομές. Τα παιδιά απολαμβάνουν να λαμβάνουν πράγματα με το ταχυδρομείο. Γιατί να μην ενθαρρύνετε την ανάγνωσή τους με το να κάνουν μια συνδρομή σε περιοδικό για κάτι που τους ενδιαφέρει;
3. Εκδηλώσεις. Εισιτήρια για τον κινηματογράφο ή για μια παράσταση, συναυλία ή ένα αθλητικό γεγονός είναι πραγματικά συναρπαστικό. Επιλέξτε κάτι που πιστεύετε ότι θα αρέσει στο παιδί σας και παρουσιάστε το ως ένα μοναδικό δώρο. Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν κάτι να περιμένουν.
4. Διαφορετικές δραστηριότητες. Μπόουλινγκ, παγοδρόμιο ( ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα), ιππασία, ορειβασία, είναι μερικές μόνο δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε δώρο στα παιδιά σας και να τις κάνετε μάλιστα και παρέα. Το σημαντικό είναι να περάσετε χρόνο μαζί τους και να τον απολαύσετε.
5. Μαγειρική. Μπορείτε να τους ορίσετε μία ημέρα που θα μαγειρέψετε μαζί. Φροντίστε όμως να είναι μία ξεχωριστή ημέρα. Εκτυπώστε τη συνταγή, πάτε μαζί στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια και ξεκινήστε το μαγείρεμα. 
6. Χειροτεχνίες. Αν αρέσουν στα παιδιά σας να κατασκευάζουν πράγματα, εκμεταλλευτείτε το. Προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά και καθίστε μαζί τους να φτιάξετε χειροτεχνίες τις οποίες μπορείτε να δώσετε ως δώρα στον παππού και τη γιαγιά.
7. Δώρο- κάρτα για εστιατόριο: Δώστε την ελευθερία στα παιδιά σας να καλέσουν όποιον επιθυμούν και να τον κεράσουν παγωτό, καφέ, cupcake ή ότι άλλο θέλουν-και αντέχει φυσικά η τσέπη σας. Θα νοιώσουν περήφανα για τον εαυτό τους και επιπλέον θα είναι μία έξοδος που θα τους μείνει αξέχαστη.


Πηγή