Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

8 πράγματα που ενοχλούν κάθε έγκυο γυναίκα!

Η εγκυμοσύνη είναι ίσως η ωραιότερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας… Φυσικά, αν δεν υπάρχει ούτε ένα σύμπτωμα που ενδέχεται να κάνει τους εννέα μήνες πραγματικά μαρτυρικούς.

Εκτός όμως, από τη ναυτία, τη ζαλάδα, τις λιγούρες, τα επιπλέον κιλά και ίσως, κάποια μικρή αποκόλληση και την επιτακτική ανάγκη να είναι μια εγκυμονούσα στο κρεβάτι, υπάρχουν ακόμη 8 πράγματα που πραγματικά ενοχλούν αν όχι όλες, αρκετές εγκυμονούσες γυναίκες!

1. Όταν κάποιος σου κάνει κομπλιμέντο για το σώμα σου
Όλοι λένε, «Πόσο ομόρφυνες», «Πόσο άλλαξες», «Πόσο σου πάει η εγκυμοσύνη», και άλλα τέτοια κομπλιμέντα που μόνο σκοπό έχουν να αναπτερώσουν το ηθικό μιας εγκυούλας. Αυτό όμως που δεν ξέρουν όλοι αυτοί οι «κόλακες» είναι πώς μια εγκυμονούσα ξέρει ότι έχει πάρει κιλά, ξέρει ότι έχει παχύνει και ξέρει ότι ό,τι λες δεν το πιστεύεις!

2. Οι γύρω σου, κάνουν ερωτήσεις
Οι άνθρωποι είναι γενικότερα περίεργοι όταν συναντούν μια εγκυμονούσα στο δρόμο τους. Και πάντα κάνουν τις ίδιες κουραστικές ερωτήσεις «Πότε γεννάς;», «Πώς νιώθεις;», «Πώς είναι να έχεις ένα μωρό μέσα σου;», «Κλωτσάει;», «Τι έχεις αγόρι ή κορίτσι;». Πάντα μια γυναίκα ξέρει, πώς όποιον και να συναντήσει, θα της κάνει αυτές τις ερωτήσεις.

3. Αγγίζουν
Το άγγιγμα δυστυχώς δεν μπορείς να το αποφύγεις. Και καλά, οι δικοί σου άνθρωποι να απλώνουν στα καλά καθούμενα «χέρι» στην κοιλιά σου, οι ξένοι; Από πού και ως πού; Είναι το ίδιο ενοχλητικό με το να σου πιάσει μια έγκυος γυναίκα τον ποπό σου!

4. Ενοχλητικές μυρωδιές
Πριν επισκεφθείτε πραγματικά μία εγκυμονούσα, μην βάλετε άρωμα. Τόσο το άρωμα όσο και διάφορες άλλες μυρωδιές, όπως τσιγάρο, φαγητό, ακόμη και απορρυπαντικό, είναι πραγματικά ενοχλητικές για εκείνη.

5. Δύσκολος ύπνος
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που δυσκολεύει μια γυναίκα είναι ο ύπνος! Δεν μπορεί να κοιμηθεί όπως θέλει. Το μόνο που περιμένει πώς και πώς, είναι να γεννήσει για να κοιμηθεί επιτέλους μπρούμυτα. Μια στάση που θα ονειρεύεται αλλά δυστυχώς για 9 μήνες δεν θα μπορεί να πάρει!

6. Να ξυρίσει τα πόδια της
Όσο και να θέλει, μια εγκυμονούσα δεν μπορεί να ξυρίσει τα πόδια της και αυτό ειδικά το τελευταίο τρίμηνο που η κοιλίτσα έχει φουσκώσει αρκετά.

7. Ο καιρός
Όταν έχει κρύο η εγκυμονούσα ζεσταίνεται και όταν έχει ζέστη εκείνη κρυώνει. Αυτό καθιστά δύσκολο όχι μόνο τον ύπνο της μαζί με τον μέλλοντα μπαμπά που μάλλον θα μάθει πώς να στρώνει και να ξεστρώνει τον καναπέ αλλά και τη συμβίωσή τους που το καλοριφέρ και το κλιματιστικό να ανάβουν το ένα μετά το άλλο!

8. Συμβουλές
Ναι, αυτό είναι ίσως το πιο ενοχλητικό πράγμα. Μία εγκυμονούσα δεν θέλει συμβουλές και δη από πολύξερες μανούλες, θείες και φίλες που θεωρούν ότι πλέον γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τη μητρότητα και την περίοδο της εγκυμοσύνης. Λατρεύουν την άγνοια και θέλουν να έχουν τη δική τους άποψη για τα πράγματα. Οπότε, πριν διανοηθείτε να πείτε σε μια μέλλουσα μαμά ότι ο τοκετός είναι δύσκολος, πονάει και άλλα τέτοια, αφήστε τη να το ζήσει όπως θέλει και έπειτα συζητήστε μαζί και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας. Πού ξέρετε, ίσως εσείς να είχατε μια δύσκολη γέννα και εκείνη μια εύκολη!


Πηγή