Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

8 τρόποι να διοργανώσετε στο παιδί σας ένα υπέροχο πάρτι γενεθλίων αυτή την περίοδο

Ανάμεσα στο να προσπαθούμε να συνηθίσουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα, το homeschooling, την τηλεργασία και το να μείνουμε ασφαλείς, το να θέλει να διοργανώσει κάποιος ένα παιδικό πάρτι αυτή την περίοδο ίσως να είναι υπερβολικό.

Τα γενέθλια όμως γίνονται, ο,τι και αν γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Οι γονείς με κάποιο τρόπο θα γιορτάσουν τα γενέθλια των παιδιών τους, είτε διοργανώνοντας ένα πάρτι υπερπαραγωγή με όλους τους φίλους τους, είτε στο σπίτι μόνο με τους ίδιους.

Πριν πανικοβληθείτε όμως, θυμηθείτε ότι ίσως ο εορτασμός του παιδιού σας αυτή την περίοδο, ίσως να είναι πιο εύκολος απ’ όσο φαντάζεστε.

Παρακάτω θα βρείτε ιδέες που θα κάνουν τα παιδιά σας να θυμούνται για πάντα αυτά τα γενέθλια.

Τι θα γίνει με τους φίλους του;

Το να διοργανώσει κανείς ένα πάρτι χωρίς φίλους ή συγγενείς ίσως να είναι περίεργο, αλλά επειδή δεν θα τους έχετε δίπλα σας… κοντά σας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τους αναμίξετε σε αυτό.

1. Ζητήστε γράμματα και ζωγραφιές

Αν οι φίλοι του παιδιού σας μένουν κοντά σας, ζητήστε τους να γράψουν ένα γράμμα, να φτιάξουν ζωγραφιές για εκείνο και να αφήσουν τον φάκελο στο ταχυδρομικό κουτί σας.

2. Ζητήστε από τους φίλους και τους συγγενείς βίντεο-μηνύματα

Είναι εύκολο και μπορούν να το κάνουν αρκετά μέλη από την οικογένειά σας. Ζητήστε να σας στείλουν ένα βίντεο μήνυμα στο κινητό σας για να τα δείξετε όλα μαζί στο παιδί σας.

3. Συνδεθείτε σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Το Zoom έχει κάνει την εμφάνισή του και μέσα από εκεί τα παιδιά κάνουν μαθήματα αγγλικών, μαθήματα χορού κ.α. Μαζευτείτε όλοι μαζί, τραγουδήστε το τραγούδι των γενεθλίων και σίγουρα τα παιδιά θα ενθουσιαστούν που θα είναι μαζεμένα όλα μαζί.

4. Στείλτε δώρα στα παιδιά

Φροντίστε από νωρίς να στείλετε τα αναμνηστικά δωράκια στα παιδιά που θα καλούσατε στο σπίτι, μαζί με ζαχαρωτά, σφυρίχτρες και καπελάκια που θα φορούν κατά τη διάρκεια του πάρτι.

diadiktiaka genethlia 3

5. Φτιάξτε μόνοι σας το κέικ

Παραδεχτείτε το, τους τελευταίους μήνες έχετε ψήσει όσο δεν είχατε ψήσει ποτέ στη ζωή σας. Φτιάξτε με το παιδί σας την τούρτα του, διακοσμήστε τη μαζί και διασκεδάστε.

6. Φτιάξτε το αγαπημένο του φαγητό

Αν δεν τρώει συχνά burger, πίτσα ή κοτομπουκιές, κάντε του τη χάρη και αφήστε το να φάει την ημέρα των γενεθλίων του ό,τι θέλει. Θα μπει ξανά σε σωστό διατροφικό πρόγραμμα από την επόμενη μέρα.

7. Βάλτε δυνατά τη μουσική

Για να διασκεδάσετε, χρειάζεται καλή διάθεση και δυνατή μουσική.

8. Μην στερήσετε από το παιδί τη διακόσμηση

Διακοσμήστε το σπίτι σας, όπως όταν θα καλούσατε τους φίλους του. Βάλτε σημαιάκια, κορδέλες και πετάξτε κομφετί.

Καλή διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται! Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να σας σταματήσει από το να γιορτάσετε τα γενέθλια του παιδιού σας, ούτε ο κορονοϊός.

Εξάλλου δεν παραβιάζετε κανέναν κανόνα, κάθε άλλο! Όλα τα κάνουμε αλλιώς, ειδικά τώρα που πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Μπορεί η καραντίνα να έχει λήξει, μπορεί να μετακινούμαστε χωρίς δυσκολία αλλά δεν πρέπει να αρχίσουμε τις επαφές και τις συναθροίσεις. Είναι ακόμη νωρίς και ο ιός μεταδίδεται…


Πηγή