Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

9 Μαρτίου – H Barbie γιορτάζει τα 61α γενέθλιά της και είναι πιο «πραγματική» από ποτέ (pics)

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής κούκλα παγκοσμίως. Όταν ήμασταν μικρές, δεν θέλαμε να την αποχωριστούμε με τίποτε και ας το παραδεχτούμε, ακόμα και σήμερα, πάντα κάνουμε χάζι κάθε καινούρια συλλογή που κυκλοφορεί.

Η BarbieBarbara Millicent Roberts όπως είναι ολόκληρο το όνομά της) ξεκίνησε να παράγεται από τη Mattel τον Μάρτιο του 1959. Εμπνευστής της ήταν η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Ruth Handler, η οποία παρατήρησε ότι στην κόρη της, Barbara, άρεσε να παίζει με τις κούκλες της και να τους δίνει ρόλους ενηλίκων. Μέχρι τότε οι περισσότερες κούκλες ήταν αναπαραστάσεις βρεφών και έτσι η Ruth θεώρησε ότι ίσως υπάρχει ένα κενό στην αγορά που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Η πρώτη κούκλα Barbie έκανε το ντεμπούτο της στο American International Toy Fair στη Νέα Υόρκη στις 9 Μαρτίου του 1959.

Φορούσε ένα ασπρόμαυρο ριγέ μαγιό σχεδιασμένο από τον σχεδιαστή μόδας Charlotte Johnson και τα μαλλιά της ήταν είτε ξανθά, είτε μαύρα, πιασμένα σε αλογοουρά.

Πολύ γρήγορα οι κούκλες Barbie έγιναν περιζήτητες. Η εμφάνισή τους άλλαξε αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια.

Τα ξανθά μαλλιά, τα μεγάλα ανοιχτόχρωμα μάτια και οι τέλειες αναλογίες, έκαναν την Barbie να θεωρείται πρότυπο της τέλειας γυναίκας. Δεν είναι όμως έτσι.

Η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, έχει τη δική της ομορφιά και μοναδικότητα και η Mattel θέλησε να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλους και πρώτα από όλα στα παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια οι κούκλες Barbie που είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. ‘Άλλες είναι ξανθές, άλλες μελαχρινές, άλλες παχουλές και άλλες αδύνατες. Είναι από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση είχαν κάνει οι κούκλες με ειδικές ανάγκες, οι κούκλες με λεύκη και οι κούκλες ουδέτερου φύλου.

 

Πλέον οι Barbie αντικατοπτρίζουν την πραγματική γυναίκα και όχι την τέλεια.

barbieleuki

Κάθε φορά που η Mattel λανσάρει μία καινούρια collection δεν μπορούμε παρά να εντυπωσιαστούμε από το υπέροχο αποτέλεσμα. Η επιτυχημένη εταιρεία στηρίζει τη διαφορετικότητα και θέλει να κάνει το κάθε παιδί να αισθανθεί μοναδικό.

Με αφορμή τα γενέθλια της Barbie λοιπόν, εμείς συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει. Δείτε τα στην gallery που ακολουθεί:

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia.org / Πηγή φωτογραφιών: Ιnstagram @barbie


Πηγή