Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Aξιολάτρευτες αντιδράσεις μωρών όταν επιστρέφει ο μπαμπάς τους από τη δουλειά (vid)

Για το παιδί, η ενεργή παρουσία του πατέρα στην καθημερινότητα και την ανατροφή του έχει σημαντικά οφέλη για την συναισθηματική του ανάπτυξη και ολοένα και περισσότερες έρευνες το επιβεβαιώνουν.

Ο πατέρας μπορεί να αποτελέσει θετικό πρότυπο και τα παιδιά τα οποία περνούν χρόνο με τον μπαμπά τους έχουν ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, όταν ο μπαμπάς ασχολείται, περνά χρόνο και παίζει με το παιδί και ιδιαίτερα κατά τη βρεφική ηλικία, είναι πιο πιθανό το παιδί να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το να μάθει και να εξερευνήσει πράγματα.

Τα μωρά είναι πολύ δεμένα με τον μπαμπά τους και καταλαβαίνουν την απουσία του, όταν εκείνος λείπει από το σπίτι πολλές ώρες. Οι μπαμπάδες κάθε πρωί πριν πάνε στη δουλειά τους στεναχωριούνται που αφήνουν τα μωρά στο σπίτι με τη μαμά, και δεν κάθονται όλοι μαζί. Αναγκαστικά πρέπει να φύγουν για δουλειά.

Όμως δεν συγκρίνεται το συναίσθημα να επιστρέφει ένας πατέρας σπίτι μετά από μια εξαντλητική μέρα και να τρέχει το μωράκι του στην αγκαλιά του, ή να κοιτάει από το παράθυρο πότε θα έρθει ο μπαμπάς του να παίξουν.

Δείτε το γλυκό βίντεο με αυτά τα αξιαγάπητα μωράκια πώς αντιδρούν όταν γυρνάει ο μπαμπάς τους από τη δουλειά.


Πηγή