Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Aσκήσεις γιόγκα που θα σας προετοιμάσουν για τον τοκετό (vid)

Η άσκηση της γιόγκα ενώ είστε έγκυος μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη επειδή βοηθά να αναπνέετε σωστά και να διαχειρίζεστε το σώμα σας. Αυτό και μόνο είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν έρθει η ώρα να γεννήσετε.

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής και γιόγκα, η Erin Pasquet, μοιράζεται έξι ασκήσεις γιόγκα για να προετοιμαστεί μια γυναίκα για τον τοκετό και εξηγεί γιατί είναι χρήσιμες.

Οι ασκήσεις yoga, βοηθούν τις μέλλουσες μαμάδες να προετοιμαστούν για τον τοκετό τους, να διαχειρίζονται τους πόνους τους και να διώχνουν το άγχος τους. Επιπλέον, η καθημερινή εξάσκηση, ελαττώνει τη δυσκαμψία, μαλακώνει τους μύες και τις αρθρώσεις και βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, των πόνων και των κραμπών.

Γιόγκα στην εγκυμοσύνη – Τι δείχνουν οι έρευνες

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η γιόγκα στην εγκυμοσύνη βελτιώνει την καρδιοαγγειακή λειτουργία και μειώνει την πίεση του αίματος, ισορροπεί τη σύσταση του αίματος και τέλος αυξάνει την παρουσία κυμάτων Άλφα και Θήτα στον εγκέφαλο, δημιουργώντας μεγαλύτερη ηρεμία. 

Δείτε τις ασκήσεις στο βίντεο που ακολουθεί. Πριν τις κάνετε και εσείς, πάρτε τη γνώμη από τον γιατρό που σας παρακολουθεί.


Πηγή