Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αυτά είναι τα 5 μεγαλύτερα ψέματα που λένε οι γονείς στα παιδιά τους

Αυτά είναι τα 5 μεγαλύτερα ψέματα που λένε οι γονείς στα παιδιά τους

Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει ένας γονιός στο παιδί του, είναι να μην λέει ψέματα. Το ξέρατε όμως ότι σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, ο μέσος γονιός λέει περίπου 3000 ψέματα στα παιδιά του, όταν αυτά είναι μικρά;

Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται κάθε γονιός «αναγκάζεται» να πει ψέματα στο παιδί του για αμέτρητους λόγους πάντα όμως με τις καλύτερες προθέσεις! Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα ψέματα που αν είστε γονιός σίγουρα θα έχετε πει!

1. «Υπάρχει Άγιος Βασίλης και θα σου φέρει δώρα μόνο αν είσαι καλό παιδί!»
Ψέμα νούμερο ένα, το ότι υπάρχει Άι Βασίλης! Δεν υπάρχει γονιός που να μην το έχει πει και δεν υπάρχει παιδί που να μην το έχει πιστέψει! Η αλήθεια είναι ότι τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών και είναι ωραίο να υπάρχει το μαγικό στοιχείο και το μυστήριο. Ψέμα νούμερο δύο, το ότι ο Άι Βασίλης φέρνει δώρα μόνο στα καλά παιδιά! Απλά η εκδοχή αυτή βολεύει αρκετούς γονείς για να συμμορφώνουν τα παιδιά τους!

2. «Η τηλεόραση/ υπολογιστής/ παιχνίδι χάλασε!»
Η πρώτη δικαιολογία που σίγουρα σκέφτεστε όταν θέλετε να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού σας, όταν αυτό ασχολείται με κάτι που δεν θέλετε! Προσοχή όσο μεγαλώνει, το ψέμα σας αυτό δεν θα είναι πιστευτό!

3. «Φάε την τελευταία μπουκιά, είναι η δύναμή σου!»
Και τι δεν τραβάει ένας γονιός όταν έρχεται η ώρα του φαγητού, ειδικά όταν το παιδί δεν θέλει να φάει! Η μαμά σας το έλεγε σε εσάς και εσείς σίγουρα το λέτε στο παιδί σας! Είναι ένα ψέμα που παραδόξως μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και μέχρι κάποια ηλικία πιάνει!

4. «Αν δεν κοιμηθείς, θα έρθει ο μπαμούλας ( ή ο μεσημεράς) να σε πάρει!»
Όσο απαραίτητος είναι ο ύπνος για τα μικρά παιδιά, άλλο τόσο και αυτά δεν θέλουν να κοιμηθούν, ειδικά όταν έχουν όρεξη για κάποιο παιχνίδι. Ο μπαμούλας ή ο μεσημεράς όπως τον ξέρουν κάποιοι, ήταν ανέκαθεν ένα φοβιστικό πρόσωπο για τα παιδιά και ιδιαίτερα βολικό για εσάς, αφού με τη φανταστική ύπαρξή του, τα παιδιά πάνε για ύπνο χωρίς αντιρρήσεις!

5. «Εσένα, όπως όλα τα παιδάκια, σε φέρνει ο πελαργός!»
Όταν τα παιδιά φτάνουν στην ηλικία των τεσσάρων με πέντε έχουν απορίες για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους! Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που όμως προκαλεί σε ένα γονιό αμηχανία, είναι «Πως γίνονται τα μωρά;» και ασφαλώς η πρώτη απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι «Τα φέρνει ο πελαργός!». Όσο είναι μικρό το παιδί σας η απάντηση αυτή το καλύπτει, όσο όμως μεγαλώσει θα πρέπει να προετοιμαστείτε για πιο πιστευτές εξηγήσεις!

Αδιαμφισβήτητα οι γονείς λένε αυτά και πόσα άλλα ακόμα «αθώα» ψεματάκια με κάθε καλή πρόθεση! Ωστόσο, οι παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν πως το να λένε οι γονείς οποιουδήποτε είδους ψέμα στα παιδιά τους, μικρό ή μεγάλο, είναι κακό. Όσο δύσκολο και αν σας είναι, προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς με τα παιδιά σας! Μην το παρακάνετε βέβαια! Τα παιδιά συνοδεύονται πάντα από τη μαγεία και την αγνότητα!

Πηγή: mothersblog.gr