Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αυτά είναι τα 8 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τα νεογέννητα! Θα εντυπωσιαστείτε!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τα νεογέννητα! Θα εντυπωσιαστείτε!

Υπάρχει πιο όμορφο και γλυκό θέαμα από ένα μωράκι που μόλις έχει έρθει στον κόσμο; Τα νεογέννητα μωρά πάντα κλέβουν την προσοχή και τις εντυπώσεις όλων, έχουν όμως κάποια κοινά χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι αγνοούσαμε μέχρι σήμερα!

Το ξέρατε ότι…

… κάποιες φορές αλληθωρίζουν;
Και όμως! Τις πρώτες έξι εβδομάδες είναι πιθανόν να παρατηρήσετε ότι το μικρό σας αλληθωρίζει! Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε, καθώς είναι κάτι που συνηθίζουν να κάνουν σε αυτό το στάδιο. Αν όμως μετά τον ενάμιση μήνα, παρατηρήσετε ότι συνεχίζει, είναι καλό να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.

… κάνουν θόρυβο όταν κοιμούνται;
Η έκφραση «κοιμάται σαν μωρό» μάλλον δεν ταιριάζει απόλυτα στα νεογέννητα! Τις πρώτες μέρες ο ύπνος τους είναι ανήσυχος και είναι πιθανόν να τα ακούσετε να κάνουν θορύβους με το στόμα και τη μυτούλα τους ακόμα και να σφυρίζουν.

… τινάζονται στον ύπνο τους;
Το κάνουν συνέχεια μέχρι και τον τρίτο με τέταρτο μήνα! Δεν υπάρχει λόγος να σας φαίνεται περίεργο, άλλωστε τα μωρά έχουν απίστευτη ευλυγισία!

… μπορεί να εμφανίσουν συγκεκριμένα σημάδια στο πρόσωπο;
Μην τρομάξετε! Δε χτύπησε, ούτε πρόκειται για κάποια αλλεργία! Πολλά νεογέννητα εμφανίζουν κόκκινα, μικρά, κυκλικά σημάδια στο πρόσωπο ή το λαιμό, εξαιτίας των φλεβών τους. Σε λίγες μέρες θα έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι.

… έχουν τρίχωμα;
Ναι καλά διαβάσατε! Τα μωρά ήδη μέσα από τη μήτρα βγάζουν ένα είδους τρίχωμα, που μετά τη γέννηση σιγά σιγά εξαφανίζεται!

… το κεφαλάκι τους δεν είναι ομοιόμορφο;
Ο τοκετός ταλαιπωρεί τα μωρά και σε αρκετές περιπτώσεις όταν γεννιούνται το κεφαλάκι τους βγαίνει λίγο παραμορφωμένο. Μην αγχώνεστε! Όσο περνάνε οι μέρες και οι εβδομάδες, θα γίνει ομοιόμορφο!

… έχουν στήθος και γαλακτικό οξύ;
Στη μήτρα τα νεογέννητα εκθέτονται στην ίδια ορμόνη που κάνει και τη μαμά να παράγει το μητρικό γάλα. Για αυτό και τα μωρά όταν γεννιούνται έχουν λίγο φουσκωμένο στήθος και κάποιες φορές μπορεί να εμφανίσουν σταγόνες γάλακτος!

… όταν κλαίνε δεν τρέχουν δάκρυα;
Η αλήθεια είναι ότι τα μωρά δεν κλαίνε και λίγες φορές μέσα στη μέρα! Αν παρατηρήσετε όμως ένα νεογέννητο την ώρα που κλαίει θα δείτε, ότι δεν τρέχουν δάκρυα!

Πηγή: mothersblog.gr