Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή ονόματα για το 2014

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή ονόματα για το 2014!

Το 2014 έφυγε και πριν λίγες μέρες υποδεχτήκαμε το 2015! Τι ονόματα επέλεξαν οι γονείς για τα μωρά τους τη χρονιά που μας πέρασε;

Το Nameberry κάθε χρόνο δημοσιεύει τα πιο δημοφιλή ονόματα που επέλεξαν οι γονείς για τα παιδιά τους σε διάφορα μέρη του κόσμου! Σύμφωνα με την έρευνα που αφορούσε το 2014 στην Αμερική, το νούμερο ένα όνομα για τα κοριτσάκια ήταν το Sophia, ενώ για τα αγόρια το Noah. Στην Αγγλία για τα κορίτσια ήταν το Amelia και για τα αγόρια το πριγκιπικό όνομα Harry, ενώ στη μεσογειακή Ισπανία τα πιο δημοφιλή ήταν το Lucia και το Daniel! Ονόματα όπως Emma, Emily, Ben, Jacob, Maria κάνουν το γύρο του κόσμου και αποτελούν αγαπημένες επιλογές πολλών μαμάδων και μπαμπάδων!

Δείτε πιο αναλυτικά τα top ονόματα σε μερικές χώρες:

Στην Αμερική:
Τα πιο δημοφιλή ονόματα κοριτσιών:
1. Sophia
2. Emma
3. Olivia
4. Isabella
5. Ava

Τα πιο δημοφιλή ονόματα αγοριών:
1. Noah
2. Liam
3. Jacob
4. Marson
5. William

Στην Αγγλία:
Τα πιο δημοφιλή ονόματα κοριτσιών:
1. Amelia
2. Olivia
3. Jessica
4. Emily
5. Lily

Τα πιο δημοφιλή ονόματα αγοριών:
1. Harry
2. Oliver
3. Jack
4. Charlie
5. Jacob

Στην Ισπανία:
Τα πιο δημοφιλή ονόματα κοριτσιών:
1. Lucia
2. Maria
3. Paula
4. Daniela
5. Sara

Τα πιο δημοφιλή ονόματα αγοριών:
1. Daniel
2. Hugo
3. Alejandro
4. Pablo
5. Alvaro

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν ήταν ανάμεσα τις χώρες που έγινε η έρευνα. Από όσα όμως βλέπουμε και ακούμε καθημερινά, τα κλασικά ελληνικά ονόματα Γιώργος, Γιάννης, Ελένη, Μαρία καλά κρατούν. Τα τελευταία όμως χρόνια οι γονείς φαίνεται ότι επιλέγουν για τα παιδιά τους και πιο ασυνήθιστα ονόματα όπως Έλλη, Μελίνα, Ναταλία, Φίλιππος και πολλά ακόμα. Ιδιαίτερη «πέραση» όμως έχουν και τα αρχαιοελληνικά ονόματα με τα πιο δημοφιλή να είναι το Ορέστης, Ισμήνη, Ιφιγένεια, Αχιλλέας, Αρτέμις και Ιάσονας!

Πηγή: mothersblog.gr