Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Αυτές είναι οι τροφές που βοηθάνε στη σύλληψη

Αυτές είναι οι τροφές που βοηθάνε στη σύλληψη

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε γύρω μας όλο και περισσότερες γυναίκες να αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι έντονοι ρυθμοί , το άγχος της καθημερινότητας κάνουν την απόκτηση ενός μωρού, δύσκολη υπόθεση! Το ξέρατε όμως ότι καταναλώνοντας τις κατάλληλες τροφές μπορείτε να συλλάβετε πιο εύκολα;

Η διατροφή ως γνωστόν είναι πολύ σημαντική για την υγεία ενός ανθρώπου και παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλά πράγματα. Το θέμα της σύλληψης δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τροφές που καταναλώνουμε στις διάφορες φάσεις του κύκλου μας έχουν μεγάλη σημασία.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου λοιπόν που χάνετε και πολύ αίμα, πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, ώστε να μην εξασθενίσει ο οργανισμός σας. Τέτοιες τροφές είναι κρέας, φασόλια, ψάρι, πράσινα λαχανικά και όσπρια. Ένα μυστικό για να απορροφήσει ο οργανισμός σας όλη την ποσότητα του σιδήρου είναι φάτε κάτι που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C! Αποφύγετε παγωμένα φαγητά, αλκοόλ, καφεΐνη και καυτερά φαγητά!

Όταν βρίσκεται στη φάση αναπαραγωγής του ωαρίου, τότε ο οργανισμός σας θέλει όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια! Καταναλώστε τροφές που θα βοηθήσουν στην ανάτυξη του ωαρίου σας όπως ξηροί καρποί, πράσινα λαχανικά, αυγά, ψάρι και αβοκάντο! Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ καθώς επηρεάζει την ορμονική ισορροπία. Επίσης το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και σύμφωνα με κάποιες τελευταίες έρευνες η απώλεια νερού από τον οργανισμό επηρεάζει τον τράχηλο.

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας ο οργανισμός σας χρειάζεται μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β προκειμένου να γίνει η σύλληψη. Επιπλέον είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα. Η καλύτερη πηγή για λιπαρά ωμέγα 3 είναι φυσικά το ψάρι, οπότε τρώτε όσο πιο πολύ μπορείτε! Προτιμήστε φαγητά όπως πράσινα λαχανικά, αυγά κρέας, ψάρι και μπόλικο νερό. Αποφύγετε επεξεργασμένες τροφές, καφεΐνη και αλκοόλ.

Η πιο σημαντική και κρίσιμη φάση είναι όταν γονιμοποιηθεί το ωάριο. Η γονιμοποίηση του ωαρίου δε σημαίνει πάντα εγκυμοσύνη , οπότε εσείς πρέπει σε αυτή τη φάση να ενισχύσετε τον οργανισμό σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε βήτα-καροτίνη, δηλαδή πράσινα, κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα, όπως καρότα, πιπεριές, γλυκοπατάτες και ανανάς! Το μυστικό σε αυτή τη φάση είναι να τρώτε πολλά ζεστά, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθάνε στην εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Αν θέλετε να έρθει στη ζωή σας ένα παιδάκι, δοκιμάστε τα παραπάνω, μη ξεχνάτε όμως ότι το πιο σημαντικό είναι να μην έχετε άγχος! Τότε, όλα θα γίνουν!

Πηγή: mothersblog.gr